Locătarii de la Buiucani, rămași fără locuințe, revoltați de suma despăgubirilor propuse de autorități

Lucrările de demolare a mansardei blocului de pe strada Ion Pelivan nu au început din cauza unor neînţelegeri dintre cei 20 de locatari rămași fără apartamente şi reprezentanții Preturii Buiucani.

Oamenii spun că autoritățile au decis să le achite contravaloarea apartamentelor trecută în contractul de vânzare-cumpărare, care este însă este mult mai mică decât valoarea reală a imobilelor, transmite publika.md.

” Ni s-a oferit să ne întoarcă suma care este stipulată în contractul de vânzare-cumpărare. De exemplu, la mine în contract este stipulat 87 și ceva de mii de lei. Am făcut un calcul și sunt patru mii de euro.”

Oamenii spun că banii pe care urmează să-i primească de la Primărie nu le vor ajunge nici măcar pentru o cameră în cămin. ”Da, e greșeala noastră cu contractul, cu suma. Dar eu l-am luat în 2015 și atunci era o sumă, dar în ziua de azi așa un apartament costă altă sumă. Eu atunci l-am luat cu 16 mii, dar acolo în contract e mizer.”

În urma incendiului au avut de suferit și locatarii de la etajul cinci, care s-au trezit cu apartamentele inundate.

”Autoritățile publice locale au oferit sinistraților 87 de paturi în două cămine din Capitală, precum și la un hotel. Însă locatarii au refuzat să meargă în cămine, deoarece condițiile de trai lasă de dorit. Aceștia spun că în camere este frig și nu au apă caldă. Cât privește paturile din hotel, oamenii spun că au auzit despre asta doar de la tv. Acum, majoritatea sinistraților stau la rude sau prieteni.”

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, nu a răspuns la apelurile jurnaliștilor. Consilierul primarului Capitalei, Natalia Ixari, a comunicat că sinistraţii vor fi despăgubiţi în conformitate cu legea.

Cadrele medicale din țară solicită imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid
Articolul anterior
O delegație a Guvernului, împreună cu Natalia Gavrilița, pleacă la Bruxelles. Va participa la reuniunea Consiliului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană
Articolul următor
Alte articole interesante