Locațiile din capitală unde vor activa astăzi cele două puncte mobile de vaccinare

Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 28 mai, curent, cele 2 puncte de vaccinare mobile: un troleibuz și un autobuz, se vor afla în intervalul orelor 10:00-18:00, în următoarele locații: bd. Dacia, în preajma stadionului „FC Zimbru”, iar autobuzul, destinat localităților suburbane va fi în orașul Codru, str. Costiujeni, 8, în adiacentul sediului Primăriei locale.

Potrivit primăriei, troleibuzul amenajat cu punct de vaccinare anti-COVID-19 circulă conform unui grafic prestabilit, în toate sectoarele capitalei, iar autobuzul este destinat suburbiilor.

În scopul facilitării identificării de către cetățeni a unităților, pe partea exterioară a acestora au fost lipite autocolante cu mesaje în susţinerea Campaniei de vaccinare anti Covid-19.

Pe parcursul zilei de miercuri, 27 mai, a. c., în punctele menționate au fost vaccinate cca 350 persoane.

Uimitor! O cofetară din Chișinău a luat trei cuțite în show-ul ”Chefi la cuțite”. Cu ce a impresionat jurații

Irina Fetcu, cofetară-șefă din Chișinău, a reușit să impresioneze juriul de la emisiunea „Chefi la cuțite” cu un mousse cu lavandă și inserție de coacăze, scrie diez.md.

Aceasta a primit trei cuțite și astfel, a reușit să treacă în etapa următoare a concursului – bootcamp.

Irina are 31 de ani și este cofetară-șefă de cinci ani la Tucano Coffee. Aceasta a precizat că momentan creează rețete, înstruiește oameni și coordonează cofetării, activând în Chișinău. Anterior a lucrat ca chelneră și bucătăreasă.

Prestația Irinei Fetcu poate fi urmărită mai jos.

Dmitri Medvedev îl ironizează pe Joe Biden, după anunțul privind candidatura pentru al doilea mandat: „Un bunic disperat”. Postarea publicată

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev l-a catalogat marți, 25 aprilie, pe Joe Biden drept un „bunic disperat”, după ce președintele american și-a anunțat candidatura pentru realegerea sa în 2024, relatează agenția France Presse, citată de The Moscow Times.

„Biden s-a hotărât. Un bunic disperat”, a scris Medvedev pe contul său de Telegram despre liderul american în vârstă de 80 de ani.

„Dacă aș fi în locul armatei americane, aș crea rapid o servietă falsă cu coduri nucleare false în cazul în care ar câștiga, pentru evitarea unor consecințe ireparabile”, a adăugat Medvedev. Marți, Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă, „pentru a termina treaba” începută, și a declarat că luptă pentru a salva democrația americană de „extremiștii” republicani.

sursa

Nu scăpăm de ploi. Prognozele meteorologilor

Și pentru astăzi meteorologii anunță ploi slabe pe întreg teritoriul țării. În timpul zilei, maximele vor fi între +10 și +15 grade Celsius. În următoarea perioadă cerrl va fi noros.

În timpul nopții, termometrele vor indica între +5 și +10 grade.

La Chișinău vor fi astăzi cel mult +13 grade Celsius, iar la noapte vor fi +9 grade.

Iată cum va arăta vreme în următoarele zile.

Peste 500 de oameni au format cozi de la primele ore ale dimineții, pentru a se vaccina cu serul Pfizer la Palatul Republicii
Articolul anterior
Atenție! Meteorologii au emis Cod Galben de ploi cu fulgere și vijelie
Articolul următor