Locuitorii din Bălţi îngheaţă de frig. Autorităţile locale nu ştiu când vor începe sezonul de încălzire

Locuitorii din Bălţi îngheaţă în apartamente. Oamenii spun că în zilele cu soare nu simt frigul din case, însă de luni, când temperaturile vor coborî până la minus trei grade, se tem că nu vor rezista. Veştile bune se lasă aşteptate, deoarece autorităţile locale nu ştiu deocamdată când vor începe sezonul de încălzire, transmite publika.md.

”Este frig, înghețăm. Blocul e mare şi este foarte frig. Noaptea mă învelesc cu două plapume.”/”Au spus că o să avem căldură dar nuştiu când.”.

E frig în apartamente, dar şi în birouri. Locuitorii oraşului spun că în timpul zilei nu-şi scot de pe ei hainele groase.

”Eu sunt asistenta medicală, directoarea este pe buletin.
– Se încălzeşte grădiniţa sau nu.
– La moment nu. Mai mult nu vă pot spune nimic.”

Am mers şi la o grădiniţă din oraş pentru a afla cum fac faţă frigului din grupe angajaţii şi copiii.

”Căldură este sau nu./ Nu vă pot spune.”

Viceprimarul municipiului Bălţi, Tatiana Dubițkaia, nu a fost de găsit la telefon pentru a spune câte instituţii din oraş mai rămân fără căldură. La începutul acestei săptămâni, viceprimarul Nicolai Grigorişin a declarat, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal, că situaţia privind termoficarea din Bălţi este gravă. Şcolile şi grădiniţele care deja au căldură ar putea fi deconectate, deoarece presiunea din sistem este foarte scăzută. Autorităţile locale au anunţat că vor cere ajutor de la Guvern.

Vera Brejneva a primit un cadou fabulos de la soțul ei, Konstantin Meladze
Articolul anterior
Un băiețel de 5 ani s-a trezit cu trei echipaje de poliție la ușă de ziua lui
Articolul următor
Alte articole interesante