Lukașenko a ordonat întărirea controlului la graniţa cu Lituania

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenkoa, a dat ordin joi forțelor de securitate ale țării să întărească controlul la graniţa cu Lituania.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenkoa, a dat ordin, joi, forțelor de securitate ale țării să întărească controlul asupra graniței cu Lituania, care la începutul acestei săptămâni a început să îndepărteze imigranții care încearcă să treacă din Belarus, scrie timpul.md.

Lituania, membră a Uniunii Europene, s-a confruntat cu o creștere majoritară a migranților irakieni în ultimele luni. Se spune că acest lucru se datorează represaliilor din partea președintelui autoritar al Belarusului Alexander Lukașenko după ce UE a sancționat țara sa pentru devierea unui avion în capitala Minsk și arestarea unui disident la bord.
Creșterea irakienilor și a altor persoane apare ca o altă sursă de tensiune între Belarusul autocratic și vecinii săi europeni din vest. Marți, Lituania a declarat că și-a rezervat dreptul de a folosi forța pentru a opri o astfel de imigrație ilegală și a respins 180 de persoane care încercau să intre în țară.
Lukașenko a ordonat joi agențiilor de apărare și securitate să „închidă fiecare metru al frontierei” pentru a nu permite imigranților Lituania să se întoarcă înapoi în Belarus. Comitetul de frontieră de stat din Belarus a acuzat joi că Lituania „continuă să forțeze migranții să pătrundă granița din Belarus” și a raportat o încercare de „îndepărtare agresivă a opt migranți  pe teritoriul din Belarus”, zădărnicită de grănicerii din Belarus.

O Mănăstire din Grecia a luat foc, însă unii călugări au refuzat să fie evacuați
Articolul anterior
Un tânăr care circula pe o trotinetă a fost spulberat de un motociclist furios
Articolul următor