Lula da Silva, Președintele Braziliei care și-a iubit poporul și a scos țara din sărăcie!

Luiz Inácio Lula da Silva a fost Președintele Braziliei din anul 2003 până în 2011. Acesta este considerat unul dintre cei mai populari politicieni din istoria Braziliei și unul dintre cei mai populari din lume. Lula sa Silva a avut o copilărie, însă, în ciuda acestui fapt, a rămas în istorie ca fiind Președintele care și-a iubit poporul, a șters lacrimile săracilor și a crescut impunător puterea economică a țării.

separator

Lula da Silva a fost crescut de către mama sa, într-o casă cu o singură cameră, împreună cu cei 6 frați, el fiind al șaptelea copil în familie.

A abandonat școala la 10 ani și a lucrat pe stradă, lustruind pantofi, într-o stație de benzină, apoi ca mecanic auto, într-o oțelărie unde și-a fracturat încheietura mâinii stângi.

A fost închis penru că apăra drepturile muncitorilor și a militat împotriva corupției clasei politice.

Dupa un timp a devenit președintele Braziliei. Din această poziție s-a pus în slujba oamenilor de rând timp de 8 ani, între 2003 – 2011. A adus țara sa în rândul țarilor puternice ale lumii.

Când s-a terminat al doilea mandat, milioane de oameni au ieșit pe străzi nu împotriva sa, ci ca să-i ceară să modifice constituția pentru al treilea mandat. A luat cuvântul de rămas bun în fața mulțimii și plângând a spus:

„Am luptat 20 de ani și am făcut închisoare ca să interzicem președinților să rămână la putere mai mult decât mandatul legal! Cum să-mi permit să fac așa ceva acum?”

Președintele este omul care a șters lacrima oamenilor săraci, i-a slujit și le-a alinat suferințele.
,,M-a crescut o mama săraca, dar m-a învățat să-mi păstrez demnitatea și să stau cu fruntea sus!”.

alte Articole interesante