Luna Octombrie este dedicată acceptării sindromului Down. Mai multe mămici de la noi au transmis un mesaj emoționant!

În fiecare an, luna octombrie este dedicată copiilor cu sindromul Down, micuților care s-au născut cu un cromozom în plus și care trăiesc, speră și luptă la fel ca restul oamenilor. Trisomia 21 nu trebuie tratată prin prisma stereotipizării. Este important ca oamenii să manifeste un sentiment de solidaritate față de persoanele cu acest sindrom și să contribuie la incluziunea socială a acestora.

separator

Ludmila Adamciuc este mămica Beatriciei, fetița cu un cromozom în plus, iar din acest motiv, Ludmila a dat start unui challenge pe pagina ei de Instagram și îndeamnă oamenii ca în această lună să poarte Galben și Albastru (culorile speranței).

„Galben și albastru sunt mai mult decât două culori. Octombrie e mai mult decât a doua lună de toamnă. Sindromul Down e mai mult decât o malformație genetică. Pentru noi, timp de trei ani, toate au devenit un mod de viață. Dăm start #octombrielunaacceptariiSD. Ceea ce vă rugăm insistent este să acceptați diferențele tot anul împrejur!”, scrie Ludmila.

Cu ocazia evenimentului, mai multe mămici de la noi ale căror copii suferă de sindromul Down, au realizat un filmuleț emoționant care ar contribui la incluziunea socială a persoanelor cu Sindrom Down.

,,Salut🤗
– vrei să fim prieteni ?
– eu pot fi un prieten adevărat
– te susțin în ceea ce faci
– îți accept aspectele personalității
– te iert când greșești
– îți păstrez secretele
– îți voi spune mereu adevărul
– sunt gata mereu să te ajut
– am inima caldă
– dau dovadă de Bunătate
– și respect!
– Zâmbesc des
– și sunt un Om Bun
– deoarece am + 1 cromozom

P.S. Noi mamele, vă mulțumim pentru distribuire 💛”

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Testul rapid antigen pentru Covid a ajuns în România. Rezultatul e gata în 15 minute și are o sensibilitate de 96,5%
Articolul anterior
Un fotomodel celebru a fost răpită de pe stradă, ucisă și aruncată într-o groapă comună
Articolul următor