Madonna a făcut revoluție la Eurovision! Gesturile pentru care a fost lăudată

Madonna a fost invitatul special al finalei Eurovision 2019 din Tel Aviv şi, în stitlul caracteristic, a oferit unul dintre cele mai controversate momente din istoria evenimentului. Artista a inclus în prestaţia sa o trimitere la conflictul israeliano-palestinian. Deși organizatorii concursului au declarat că insinuările politice sunt interzise, precizând că la repetiţii nu a fost inclus momentul respectiv, Madonna a încălcat regulamentul, iar oamenii din toată lumea i-au lăudat prestația.

separator

Mulți nu s-au prins din start, la momentele din show-ul Madonnei. Artista a făcut show și totodată a dorit să transmită un semnal. Aceasta a apărut în scenă cu un ochi acoperit, iar imaginea nu a fost una întâmplătoare, ci a însemnat, mai degrabă, un însemn de protest.Apoi, în coregrafia pentru piesa „Future“, Madonna a inclus o trimitere directă la conflictul israeliano-palestinian. Dansatorii au purtat măşti de gaze pe cap, în timp ce aveau coroane de flori, iar doi dintre ei, care s-au ţinut de mână, au avut pe spate câte un steag – unul israelian şi unul palestinian. Mai mult, au fost rostite fraze sugestive precum „Vă cunoaştem crimele“, „Nu toată lumea vine în viitor/ Nu toată lumea învaţă din trecut“, „Ei sunt atât de naivi, ei cred că noi nu suntem conştienţi de crimele lor. Noi ştim, dar nu suntem deocamdată pregătiţi să acţionăm“, iar prestaţia s-a încheiat cu mesajul „Treziţi-vă!“, şoptit de Madonna, dar şi afişat pe un ecran imens. O mişcare îndrăzneaţă, având în vedere că regulamentul competiţiei interzice clar declaraţiile politice. În plus, este o lovitură pentru Israel, care a plătit bani frumoşi pentru a o aduce pe scenă, aproximativ 1,3 milioane de dolari, scrie adevarul.ro Telespectatorii s-au grăbit să o laude pe Madonna pentru curajul de care a dat dovadă: „Hai să lăsăm de-o parte calităţile vocale ale Madonnei şi să ne concentrăm mai bine pe declaraţia ei politică împotriva modului în care sunt trataţi palestinienii de către ţara-gazdă care a plătit milioane de dolari pentru a o aduce pe scenă“, „Madonna s-a dus la cel mai mare eveniment din Israel doar pentru a arăta steagul palestinian. O iubim!“, „Puteţi să-i iubiţi sau să-i urâţi interpretarea, dar Madonna şi-a făcut auzită părerea, ceea ce e grozav“.

Inainte de momentul de la Eurovision, Madonna, în vârstă de 60 de ani, a transmis un mesaj în care a vorbit despre „puterea muzicii de a aduce oamenii împreună.” „Mă uit la toate delegațiile; avem aici oameni din toata lumea. Atât de multe țări care au avut privilegiul nu doar să viziteze Israelul, ci și să aibă această experiență. Iar unul din lucrurile care unește atâtea țări este muzica”, a transmis Madonna.

Recent, Madonna a răspuns criticilor primite după ce a acceptat să cânte în Ierusalim: „Nu voi înceta vreodată să cânt doar pentru a respecta agenda politică a cuiva şi nici nu voi înceta să condamn public încălcările drepturilor omului oriunde în lume s-ar întâmpla. Mi se rupe inima de fiecare dată când aflu că oameni nevinovaţi îşi pierd viaţa în această regiune şi că violenţa este perpetuată pentru a ajuta unor scopuri politice ale unor oameni care beneficiază de pe urma acestui conflict istoric. Sper şi mă rog ca în curând să ne eliberăm din acest ciclu teribil al distrugerii şi să creăm un nou drum către pace“.

Israel: Activişti au protestat la ”porţile” concursului Eurovision împotriva… războaielor!
Articolul anterior
Topul obiectelor şi substanţelor ce pot cauza dermatita de contact
Articolul următor
Alte articole interesante