Madonna, în ipostazele Maicii Domnului și Iisus pe paginile unei reviste celebre. Cântăreața a fost deja atacată de Biserica Catolică

Madonna a apărut în ipostazele Maicii Domnului și Iisus pe paginile revistei Vanity Fair. Cântăreața a fost atacată anterior de Biserica Catolică pentru că a jignit sentimentele credincioșilor. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat-o să apară, din nou, într-una dintre cele mai îndrăznețe ședințe foto din ajunul noului său turneu. Madonna în vârstă de 64 de ani, pregătește noul turneu dedicat carierei sale creative de 40 de ani. Ea a participat într-o ședință foto provocatoare pentru versiunea italiană a Vanity Fair, abordând imagini din picturile lui Leonardo da Vinci și Frida Kahlo și oferindu-le fanilor un motiv pentru ,,o altă admirație sau noi critici”.

Мадонна

Fotografiile realizate de duo-ul de fotografi de modă italieni și elvețieni Luigi Murenu și Iango Henzi, care lucrează sub pseudonimul profesionist Luigi & Iango, o arată pe legenda pop ca Iisus purtând o coroană de spini, ca cea din Cina cea de Taină sau imaginea Maicii Domnului, ținând în mâini o inimă străpunsă de săbii.

Filmarea a fost deja descrisă ca o încrucișare între frenezia creativă și provocarea religioasă, reflectând pe deplin cariera artistei și „personalitatea ei excepțională”, transmit autorii.

La întrebarea jurnaliștilor, cu ce preț vin cei 40 de ani de carieră și popularitate inepuizabilă, ea a răspuns că este imposibil să fie măsurat totul:

мадонна

„Evident, aș putea răspunde că m-a costat câteva miliarde. Dar atunci? Miliarde de ce? Cum să măsor riscul pe care mi l-am asum, cum să-mi măsor cariera artistică? Mi-am dedicat tot timpul, toată energia pentru a crea și a lucra pentru ce putini oameni voiau să creadă! Ce m-a costat? Fără odihnă, fără siguranță, fără liniște, fără somn și fără tihnă sufletească, neputând petrece suficient timp cu oamenii pe care îi iubeam. Cu toate acestea, a fost o călătorie care trebuia să aibă loc, așa că am decis să plătesc răscumpărarea. Am plătit până la ultimul ban pentru ea”.

Madonna și-a numit copiii drept cea mai mare victorie a ei și oportunitatea de a o sprijini oriunde s-ar afla.

În ceea ce privește problema eșecurilor, atunci, potrivit cântăreței, nu s-a lipsit niciodată de ele.

Discutând despre ședința foto, în special despre imaginea Fecioarei Maria, jurnaliştii i-au amintit artistei că la un moment dat fusese deja atacată de Biserica Catolică.

„Uitați-vă la imagine: sunt încoronată, îmbrăcată în haine luxoase și stând pe altar. Știți în ce stare mă simțeam? M-am simțit abandonată și slabă. Era doar o fotografie făcută în studio, dar care m-a adus înapoi, la Roma. Am crescut într-o familie catolică, iar atacurile din partea bisericii au fost un șoc: prin munca mea încercam doar să fac bine, dar asta le-a scăpat. Mi-am dat seama imediat că problema a fost cu ei, nu cu mine. Ei nu au înțeles că cântecele mele adună oamenii, le dau libertate de exprimare. Eu doar am aplicat învățăturile lui Iisus. Nedoritorii mei erau ipocriți”, a subliniat artista.

În ceea ce privește atitudinea actuală față de religie, potrivit Madonei, este foarte important să avem obiceiuri rituale și o viață spirituală.

„Religia fără înțelegere, fără conștiință, fără întrebări și fără deschidere față de ceilalți nu este o religie. Nu mă alătur grupurilor religioase care îi exclud pe alții sau sunt extremiști, sub nicio formă. Totuși, respect toate religiile și încurajez oamenii să studieze, să înțeleagă cărțile sacre, ritualurile, pentru că altfel vor fi doar dogme și reguli, iar practica va deveni un exercițiu fără sens… Îmi dezvolt spiritualitatea. Acest comportament este valabil doar pentru mine. Mi se pare important ca toată lumea să își dezvolte propria atitudine față de suflet, față de puterea spirituală, oricum ai numi-o. Pur și simplu, mi se pare imposibil să supraviețuiesc și să trec prin viață fără să mă alătur ideii unei puteri superioare și puterii energetice, chiar multe puteri. Cred că există o lume metafizică și mistică din care toți facem parte și cu care trebuie să rămânem conectați”, a subliniat artista.

Portal Madonna: PRÊMIOS

Criză de bucătari în grădinițele din Chișinău: O directoare gătește bucate pentru copii

Grădinițele din Capitală se confruntă cu o lipsă acută de angajați în bucătării. Cel puțin 80 de funcții sunt vacante în acest moment, iar la unele instituții lucrează și câte o singură persoană, scie tv8.md

Gradinita Paradisul Prichindeilor - bucatarie

Pentru ca mesele copiilor să fie servite la timp, la grădinița numărul 56 din Capitală și directoarea îmbracă uneori șorțul de bucătar. Managerii instituțiilor preșcolare spun că tinerii bucătari nu vor să lucreze în grădinițe din cauza salariului prea mic.

„Nu-i așa de greu. Pur și simplu la prima vedere îți pare că nu o să reușesc. Dar de fapt reușești, dacă îți programezi. Ce trebuie mai repede, pui mai înainte. Așa se face. Mie de-o pildă îmi este ușor deja”.

O doamnă are vârsta de 72 de ani și este singura bucătăreasă de la grădinița cu numărul 56 din sectorul Râșcani, unde sunt înscriși aproximativ 100 de copii. 

Din experiența sa de peste 34 de ani în cantina grădiniței spune că, de fapt, doar la prima vedere munca pare grea. 

Cu timpul te obișnuiești cu volumul mare de lucru. Femeia abia așteaptă să mai vină și angajați tineri. La fel, ca și directoarea instituției care este și ea de ajutor la bucătărie.

„Și de mine, și de magazineră, și de asistenta medicală. Cine vine primul, acela pune pestelca și trece la bucătărie. Altfel nu ne descurcăm. Cu un singur bucătar funcționăm deja de opt ani, ne descurcăm foarte greu. Nu vin pentru că salariile nu sunt absolut motivante”, a declarat directoarea grădiniței nr. 56, Elena Rusu.

Situația este și mai complicată la grădinița cu numărul 174 din sectorul Centru, unde zilnic cu trei mese principale și două gustări trebuie să fie hrăniți peste 230 de copii. La bucătărie este doar o singură persoană, deși ar trebui să fie trei. Din luna noiembrie nu se mai găsesc oameni dornici de a lucra.

„Ținem cont și de faptul că el vine la muncă la ora șase dimineața. Lucru bucătarului este specific. El trebuie să vină dimineața, ca la ora 08:30 deja pe masa copilului să fie pregătit dejunul calitativ și gustos”, a menționat directoarea grădiniței nr.174, Ludmila Garștea.

Conform datelor pe care ni le-a oferit Direcția municipală de Educație, în prezent, grădinițele din Chișinău au nevoie de 39 de bucătari și ajutori de bucătar, dar și de 33 de persoane care să spele vesela. 

Cel mai mare deficit de bucătari se atestă în sectorul Râșcani. Urmat de sectoarele Ciocana și Buiucani, unde sunt vacante nouă locuri pentru gătit și circa 12 pentru spălat vasele. În sectorul Centru sunt libere 12 funcții. Situația este mai bună la Botanica, unde nu se ajung patru bucătari și cinci persoane la spălat vesela.

O altă parte a problemei este că 70 la sută din personalul deja angajat are vârsta mai mare 60 de ani, adică sunt pensionari. Șeful adjunct de la direcția Educație spune că problema principală este salariul mult prea mic, care nu atrage tineri din domeniu. Mai exact, un angajat la cantinele din grădinițe primește între 2200 și 3500 de lei pe lună.

„- Ca și soluție suplimentară ar fi un salariu mult mai mare pentru această categorie de angajați. În caz contrar în câțiva ani practic vom rămâne fără angajați în cadrul blocurilor alimentare.
 – Ați făcut astfel de solicitări la Guvern?
 – Noi am făcut solicitări de modificare a legii 270, care ne interzice să achităm din bugetul primăriei salarii suplimentare pentru angajați din blocurile alimentare”, a vorbit șeful adjunct direcția Educație, Andrei Păvăloi.

Păvăloi nu a putut să ne spună dacă a primit răspuns din partea autorităților centrale. Am cerut mai multe detalii de la Ministerul Educației, dar ni s-a spus că vor reveni mai târziu cu un comentariu. 

Adresarea PAS către Ceban: „Ion, nu pune mâna pe robinete și nu lipsi chișinăuienii de apă”

„Ion, nu pune mâna pe robinete și nu lipsi chișinăuienii de apă. În 3 ani de mandat Ion Ceban a băgat în datorii S.A. Apă-Canal și a dat-o în bară cu majorarea ilegală a tarifului pentru apă și canalizare, iar acum vrea să lipsească chișinăuienii de apă” este mesajul cu care se adresează partidul politic PAS către Ion Ceban.

De asemenea PAS îl învinuiește pe politician că a angajat în cadrul Întreprinderii „Apă-Canal”, persoane care îi sunt favorabile să fie în componenta acesteia „Ion Ceban și-a angajat nănașul și o persoană apropiată de la PSRM, fostul deputat Oleg Lipschi în funcție de director. Pentru a face ce vrea și pentru a nu fi monitorizată activitatea întreprinderii, acesta a scos din consiliul de administrare consilierii municipali PAS când au început a bate alarma despre ilegalitățile din întreprindere”, afirmă Dumitru Ivanov, consilier municipal PAS, conform zugo.md.

Amintim că, premier Energy a a anunțat pe data de 26 ianuarie ca urmează deconectarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică ale SA „Apă-Canal Chișinău”. Motivul invocat a fost datoria în creștere, neachitată de întreprindere. Totuși, mai târziu, decizia a fost schimbată, ÎCS „Premier Energyˮ SRL anunțând că a decis amânarea deciziei până la data de 1 februarie 2023.

Nemulțumiți de cele întâmplate, partidul a postat vineri, 26 decembrie o declarație video:

Publicaţia online independentă Meduza, declarată „organizație indezirabilă” în Rusia

Autorităţile ruse au interzis joi de facto site-ul de ştiri Meduza prin clasificarea ca „organizaţie indezirabilă”, transmit Reuters şi AFP, citat de Agerpres.

Russia launches criminal probes on prominent Kremlin critics | PBS NewsHour

În urma deciziei anunţate de procuratura generală a Rusiei, este interzisă funcţionarea pe teritoriul ţării a site-ului gestionat din Letonia. Jurnaliştii care scriu pentru Meduza pot fi condamnaţi la pedepse cu închisoarea de până la patru ani, iar organizatorii – până la şase ani. Cetăţenilor ruşi le este interzis să colaboreze cu publicaţia sau cu jurnaliştii acesteia.

Procuratura a explicat că activitatea site-ului „reprezintă o ameninţare la adresa ordinii constituţionale şi a securităţii Rusiei„.

Meduza, lansată ca publicaţie în limba rusă în martie 2014 în Letonia, pentru a evita cenzura din Rusia, fusese deja clasificată ca „agent străin” de ministerul justiţiei de la Moscova încă din aprilie 2021.

La scurt timp după ce armata rusă a invadat Ucraina, în februarie anul trecut, parlamentul Rusiei a adoptat legi care pedepsesc cu închisoarea „discreditarea” armatei şi răspândirea de „informaţii intenţionat false” despre aceasta; maximele prevăzute sunt de cinci ani de detenţie pentru prima infracţiune, respectiv 15 pentru cea de-a doua.

Kremlinul duce însă de mai mulţi ani o campanie de reprimare a presei independente şi de blocare a accesului ruşilor la informaţii din media neagreate. Ceea ce s-a întâmplat după începutul războiului a fost doar o escaladare a acestei tendinţe, apreciază Reuters.

Printre cele peste 50 de organizaţii care se află în prezent pe lista celor „indezirabile” mai figurează şi alte publicaţii de investigaţie, cum ar fi iStories, Proekt sau Bellingcat – aceasta din urmă, cu sediul în Olanda.

Evgheni Prigojin, şeful grupării de mercenari Wagner, a cerut interzicerea site-ului Meduza prin această procedură încă din iulie anul trecut.

Meduza nu a reacţionat deocamdată la interdicţie, însă unele personalităţi din opoziţie au criticat deja în mediile sociale decizia autorităţilor. Ruslan Şaveddinov, aliat al disidentului Aleksei Navalnîi, a scris pe Twitter că „organizaţie indezirabilă este mâna de oameni care au acaparat puterea în Rusia„.

Tragedia aviatică de lângă Kiev: O mamă și fetița ei au murit în urma prăbușirii elicopterului pe terenul grădiniței
Articolul anterior
Interpretul Ion Paladi, decorat cu titlul onorific „Artist al Poporului”! Mesajul emoționant al muzicianului
Articolul următor