MAEIE cere Comisiei Electorale Centrale să deschidă mai multe secții de votare peste cetățenii aflați peste hotare

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) propune Comisiei Electorale Centrale (CEC) să deschidă mai multe secții de votare peste hotarele R. Moldova, astfel ca mai mulți moldoveni din diaspora să poată vota la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Despre aceasta a anunțat astăzi, 25 mai, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Potrivit lui Ciocoi, vor fi dublate numărul secțiilor de votare în locațiile unde la alegerile prezidențiale s-au format cozi, dar și unde s-au epuizat buletinele de vot.

„Propunem CEC deschiderea unui număr mai mare de secții de votare peste hotare. E vorba de dublarea numărului secțiilor în locațiile unde a fost extinsă ora de votare sau unde s-au epuizat buletinele de vot. 

Decizia finală aparține CEC. Această instituție va aproba cifra finală a secțiilor de votare deschise peste hotare. Noi optăm, cel puțin, pentru deschiderea unui număr de secții de votare ca în turul II al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020. Dacă nu mă înșel e vorba de 139 de secții de votare deschise peste hotare”, a subliniat Ciocoi.

De asemenea, premierul interimar estimează costuri de 5,5 milioane de lei pentru secțiile de votare de peste hotare. 

sursa: www.ziarulnational.md

Țuțu s-a despărțit de logodnica sa? Beatrice a șters toate pozele cu el și i-a dat unfollow

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu s-ar fi despărțit de logodnica sa, Beatrice Petrachi. Cei doi nu se mai urmăresc pe Instagram, iar Beatrice a șters toate pozele cu acesta, scrie SHOK.md.

Țuțu însă mai are publicate pe contul său de Instagram două poze cu Beatrice.

Care este motivul despărțirii nu se cunoaște.

Un scandal cu palme și pumni într-o parcare din Chișinău a avut loc în luna octombrie 2020. Potrivit martorilor oculari, fosta și actuala iubită a ex-deputatului democrat Constantin Țuțu, s-au certat până s-au luat la pumni.

Nu se știe dacă anume Constantin Țuțu ar fi motivul încăierării, însă, acesta ar fi fost tocmai șoferul unui automobil în care a urcat una dintre fetele implicate în scandal.

Clipe de coșmar pentru o femeie din Ialoveni care ar fi fost violată de mai mulți bărbați. Iubitul ei a alertat poliția

O femeie de 36 de ani, dintr-o localitate din Ialoveni, ar fi fost violată de mai mulți bărbați. Concubinul acesteia a alertat poliția. Informația a fost confirmată, pentru UNIMEDIA, de ofițera de presă al Inspectoratul de Poliție Ialoveni, Didenco Mariana, scrie unimedia.info.

foto simbol

„La 21 aprilie curent, poliția din Ialoveni a fost sesizată de către un bărbat, precum că concubina sa de 36 ani, ar fi fost violată de mai mulți bărbați.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar victima a fost îndreptată pentru efectuarea expertizei medico-legale”, a declarat ofițera de presă al Inspectoratul de Poliție Ialoveni, Didenco Mariana.

Polițiștii pe urmele unui Tiktoker moldovean care și-a dotat Mercedesul cu girofar, cerând participanților la trafic să i se cedeze trecerea

Un TikToker începător s-a lăudat cu o achiziție pentru maşina sa, iar scurtul videoclip a devenit cel mai vizionat de pe canalul său. Acesta şi-a cumpărat şi instalat pe un Mercedes-Benz GLS, stilizat sub forma unui GLS 63 AMG, un girofar în toată regula, scrie www.autoblog.md.

Se pare că i-a fost livrat într-o cutie şi mai dispune de o staţie radio, semn că are şi un difuzor integrat, prin care ar putea cere participanților la trafic să i se cedeze trecerea, asta dacă va avea curajul să iasă cu girofarul pe drumurile publice, dacă nu cumva a încercat deja.

Oamenii legii s-au sesizat în urma apariției acestor imagini, iar șoferul urmează să fie identificat și tras la răspundere.

Reprezentant la OMS: în toamnă, s-ar putea să asistăm la un nou val al pandemiei
Articolul anterior
Țarile care primesc turiști trecuți prin boală, doar cu test la anticorpi
Articolul următor