MAEIE cere Comisiei Electorale Centrale să deschidă mai multe secții de votare peste cetățenii aflați peste hotare

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) propune Comisiei Electorale Centrale (CEC) să deschidă mai multe secții de votare peste hotarele R. Moldova, astfel ca mai mulți moldoveni din diaspora să poată vota la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Despre aceasta a anunțat astăzi, 25 mai, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Potrivit lui Ciocoi, vor fi dublate numărul secțiilor de votare în locațiile unde la alegerile prezidențiale s-au format cozi, dar și unde s-au epuizat buletinele de vot.

„Propunem CEC deschiderea unui număr mai mare de secții de votare peste hotare. E vorba de dublarea numărului secțiilor în locațiile unde a fost extinsă ora de votare sau unde s-au epuizat buletinele de vot. 

Decizia finală aparține CEC. Această instituție va aproba cifra finală a secțiilor de votare deschise peste hotare. Noi optăm, cel puțin, pentru deschiderea unui număr de secții de votare ca în turul II al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020. Dacă nu mă înșel e vorba de 139 de secții de votare deschise peste hotare”, a subliniat Ciocoi.

De asemenea, premierul interimar estimează costuri de 5,5 milioane de lei pentru secțiile de votare de peste hotare. 

sursa: www.ziarulnational.md

Reprezentant la OMS: în toamnă, s-ar putea să asistăm la un nou val al pandemiei
Articolul anterior
Țarile care primesc turiști trecuți prin boală, doar cu test la anticorpi
Articolul următor
Alte articole interesante