MAEIE: Unele secții de votare din diasporă își vor schimba adresa în turul 2 al alegerilor

Turul II al alegerilor prezidenţiale vor avea loc în data de 15 noiembrie. Până la sfârşitul săptămânii curente, rechizitoriul electoral va fi transmis în toate secţiile de votare din străinătate.

separator

Asigurarea a fost dată de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Dumitru Socolan în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, transmite trm.md.

Oficialul a mai declarat că în prezent se lucrează intensiv la înlăturarea carenţelor care au fost admise în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

„Am examinat atent cauzele care au dus la formarea rândurilor mari şi imposibilitatea de a vota toţi. Se lucrează pentru relocarea unor secţii de votare, suntem în dialog permanent cu autorităţile din statele respective”, a subliniat Dumitru Socolan.

„Este absolut important să reuşiţi să organizaţi procesul pentru concetăţenii noştri de peste hotare, care după cum am văzut au dorinţă mare de a participa la aceste alegeri, fapt care nu ne rămâne decât să-l salutăm”, a conchis premierul Ion Chicu.

sursa: www.stiri.md

Ești pasionat de arta fotografică? Află cum poți participa în cadrul proiectului ,,Vindecare prin artă”!
Articolul anterior
Carantină parțială începând de luni, pe întreg teritoriul României. Restricțiile anunțate
Articolul următor
Alte articole interesante