Maestrul Eugen Doga, infectat a doua oară cu Covid-19. Mesaj pentru medici

Maestrul Eugen Doga s-a îmbolnăvit pentru a doua oară cu Covid-19. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, compozitorul a vorbit despre momentele grele prin care a trecut fiind internat în spital.

„Iată că a doua oară am nimerit în spitalul orășenesc №2 SFÂNTUL GAVRIIL. Când mă ducea pe coridoare cu căruciorul o foarte drăguță asistentă, vedeam împrejur oameni bolnavi care abia-abia se țineau pe picioare, sprijiniți de păreți cu tristețe și disperare în priviri în căutarea abstractă a celui, care îi va ajuta să iasă din starea aceasta gravă cu viață. Pe la mijloc de coridoare umblau încolo-încoace, ba nu umblau, alergau de parcă nici nu se atingeau de podea, fete tinere, surorile medicale spre un salon, sau altul pentru a ajuta cât mai repede pe bieții pacienți afectați cu năpasta asta ce a dat peste capul nostru, Covid și colegul răului acestuia Omicron.

Cum mi-am așazat în salon lucrurile luate de acasă, a venit și doctorul care s-a recomandat ca fiind domnul Popa Veaceslav și care mi-a fi cel, care mă va lecui. Una-două și am înțeles din start că este omul care cunoaște situația, nu vorbește mult, știe ce și cum de procedat cu omul, care așteaptă de la el ajutor. Și nu e vorba de cei 20 de ani pe care ea consacrat medicinii. Este o vocație, un har de la Cel de Sus și părinți, pe care dumnealui le răsplătește cu dragoste și dăruire.

Boala asta e încă puțin cunoscută și studiată. Imediat s-au început atacuri la adresa acestei maladii cu diferite medicamente pe care eu regulat le administram. În fiecare dimineață, ori și pe parcursul zilei domnul Popa venea nu cu cuvinte de încurajare, de promisiuni standarte, de care nici nu era nevoie, ci făcea ceia ce face omul, care știe subiectul, îl cunoaște și îl înțelege pe pacient, caută cele mai optime căi spre însănătoșirea bolnavului”, a mai scris maestrul.

Compozitorul a mulțumit întregului personal pentru grija purtată.

„Vă mulțumesc, dragii mei doctori, domnul Veaceslav Popa, asistentele, surorile medicale, bucătăresele și cele care aveau grijă ca să am în salon aer proaspăt și curățenie lună. Am înțeles încă un lucru, că domnul director Mihai Ciobanu a procedat ca și Domnul nostru Dumnezeu: a creat colectivul după chipul și asămănarea sa. Să nu uitați, dragii mei doctori, salvatorii sănătății și chiar vieții noastre, și de propria sănătate”, a conchis Eugen Doga.

Maia Sandu, la școala din satul natal. S-a reîntâlnit cu foștii colegi de clasă, profesori și consăteni

S-a reîntâlnit cu foștii colegi de clasă, profesori și consăteni. Sâmbătă, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a revenit la școala din satul natal – Risipeni.

Sandu, înconjurată de foști colegi și profesori: Am fost copil obișnuit

Evenimentul a purtat o dublă conotație – cei 105 ani de la fondarea gimnaziului din localitate, dar și 95 de ani de la nașterea academicianului Diomid Gherman, în cinstea căruia a și fost numită instituția de învățământ, transmite nordnews.ro.

„M-am bucurat să-mi revăd unii profesori, unii consăteni, chiar și unii colegi de clasă.  Au fost multe emoții pozitive legate de profesorii dragi, legate de colegii pe care i-am avut. Am avut momente frumoase, unele dificile, dar a fost interesant, asta este cel mai important.  Am fost un copil obișnuit, mă rog, profesorilor le place să își laude discipolii”, a declarat Maia Sandu, președintele R. Moldova.

Prima învățătoare a șefei statului povestește că Maia Sandu a fost o elevă foarte sârguincioasă care nu venea la școală cu tema pentru acasă nepregătită.

„Prima era Maia. O fetiță micuță, frumușică, ascultătoare, înțeleaptă, dar și foarte conștiincioasă. Ea nu putea să vină o zi fără să nu fie pregătită. Nu a fost așa ceva niciodată. Emilia Ivanovna, mama ei, spunea să dăm mai puține teme pentru acasă, că Maia nu mai reușește, Maia aproape că nu dormea. A fost o fetiță care a iubit cartea”, a povestit Tamara Sîrbu, prima învățătoare a Maiei Sandu.

Adrian Mosorete a fost colegul Maiei Sandu timp de șase ani. Bărbatul este mândru că președinta țării a reușit să păstreze acele valori de care are nevoie un adevărat lider.

„Cum spuneau băieții: Maia Sandu e rea, nu dă de copiat. Ea de atunci spunea: fiecare după merit. Meritocrație. Iar astăzi implementează aceleași valori pe care le avea în copilărie, clasa a VI-a, a VII-a. Mă gândeam că va ajunge cineva. Mă gândeam că va ajunge președintele Americii. Nu știu de ce. S-a întâlnit cu Josep Borell, s-a întâlnit cu Von Der Leyen, s-a întâlnit cu Biden. Am dat mâna și eu cu ea. Sunt mândru de asta”, a povestit Adrian Mosorete, colegul de clasă al Maiei Sandu.

Șefa statului nu a ezitat să vorbească despre parcursul european al R. Moldova și cât timp poate dura acest proces.

„Eu cred că noi avem un proiect important care să ne ducă la bunăstare și care să ne consolideze pacea și liniștea în societate. Acest proiect este integrarea europeană. Eu cred cu tărie că acest proiect poate fi realizat în viitorul apropiat, nu peste câteva decenii. Reușita acestui proiect depinde de noi toți”, a reiterat șefa statului.

Printre absolvenții gimnaziului din Risipeni se numără și criticul și istoricul literar român, Nicolae Rusu, care nu a pierdut ocazia de a se revedea cu colegii și profesorii.

„Eu am absolvit în ’66. Au trecut atâția ani. Aici sunt rădăcinile noastre, iar omul este ca și pomul. Dacă nu are rădăcini, se usucă. Noi trebuie să ne ținem de rădăcinile noastre și atunci vom persevera, vom ajunge acolo unde ne-am propus”, a spus Nicolae Rusu, critic, cercetător și istoric literar român.

În prezent, Gimnaziul „Diomid Gherman” din Risipeni este frecventat de aproape 200 de elevi. Reportajul video poate fi urmărit aici.

ULTIMA ORĂ! Ion Ceban anunță că mâine va fi vizitat de mascați

Primarul Capitalei Ion Ceban a venit cu un anunț, cu puțin timp în urmă.

”Am informații veridice și am fost deja avertizat de câteva surse de faptul că mâine, mascații sunt gata să vină pe 10 adrese, pentru a face show mediatic.Sunt vizați apropiații mei, inclusiv părinții și din informațiile pe care le am, va fi deschis un dosar pe numele mamei mele, pentru a o discredita public și pentru a mă face pe mine să tac sau să nu critic PAS-ul.”, anunță edilul Capitalei Ion Ceban.

Vedeți adresarea VIDEO AICI.

Video! Doi tineri din Moldova au făcut senzație la ,,Românii au Talent”

În cel de al 13-lea sezon al show-ului de divertisment, pe scena de la „Românii au talent”, violoncelistul Radu Croitoru și compozitorul Tadeus Elias au reușit să ofere o prestație de Oscar și „i-au transpus pe jurați într-o altă lume”.

Doi tineri din Moldova au făcut senzație la Românii au Talent

Ambii sunt originari din Moldova, transmite diez.md.

Muzica care a răsunat pe scena din România a fost scrisă de Elias Tadeus și Constantin Postolachi, producția a fost realizată, la fel, de Elias Tadeus, iar la violoncel a cântat Radu Croitoru.

Mai jos puteți asculta prestația tinerilor.

Cel puțin 7 morți în Rusia, după ce pacienții s-au intoxicat cu un produs chimic folosit la examinări medicale
Articolul anterior
Vladimir Putin ,,ar fi adormit” în momentul defilării delegaţiei Ucrainei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă
Articolul următor