Maestrul Eugen Doga, infectat a doua oară cu Covid-19. Mesaj pentru medici

Maestrul Eugen Doga s-a îmbolnăvit pentru a doua oară cu Covid-19. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, compozitorul a vorbit despre momentele grele prin care a trecut fiind internat în spital.

„Iată că a doua oară am nimerit în spitalul orășenesc №2 SFÂNTUL GAVRIIL. Când mă ducea pe coridoare cu căruciorul o foarte drăguță asistentă, vedeam împrejur oameni bolnavi care abia-abia se țineau pe picioare, sprijiniți de păreți cu tristețe și disperare în priviri în căutarea abstractă a celui, care îi va ajuta să iasă din starea aceasta gravă cu viață. Pe la mijloc de coridoare umblau încolo-încoace, ba nu umblau, alergau de parcă nici nu se atingeau de podea, fete tinere, surorile medicale spre un salon, sau altul pentru a ajuta cât mai repede pe bieții pacienți afectați cu năpasta asta ce a dat peste capul nostru, Covid și colegul răului acestuia Omicron.

Cum mi-am așazat în salon lucrurile luate de acasă, a venit și doctorul care s-a recomandat ca fiind domnul Popa Veaceslav și care mi-a fi cel, care mă va lecui. Una-două și am înțeles din start că este omul care cunoaște situația, nu vorbește mult, știe ce și cum de procedat cu omul, care așteaptă de la el ajutor. Și nu e vorba de cei 20 de ani pe care ea consacrat medicinii. Este o vocație, un har de la Cel de Sus și părinți, pe care dumnealui le răsplătește cu dragoste și dăruire.

Boala asta e încă puțin cunoscută și studiată. Imediat s-au început atacuri la adresa acestei maladii cu diferite medicamente pe care eu regulat le administram. În fiecare dimineață, ori și pe parcursul zilei domnul Popa venea nu cu cuvinte de încurajare, de promisiuni standarte, de care nici nu era nevoie, ci făcea ceia ce face omul, care știe subiectul, îl cunoaște și îl înțelege pe pacient, caută cele mai optime căi spre însănătoșirea bolnavului”, a mai scris maestrul.

Compozitorul a mulțumit întregului personal pentru grija purtată.

„Vă mulțumesc, dragii mei doctori, domnul Veaceslav Popa, asistentele, surorile medicale, bucătăresele și cele care aveau grijă ca să am în salon aer proaspăt și curățenie lună. Am înțeles încă un lucru, că domnul director Mihai Ciobanu a procedat ca și Domnul nostru Dumnezeu: a creat colectivul după chipul și asămănarea sa. Să nu uitați, dragii mei doctori, salvatorii sănătății și chiar vieții noastre, și de propria sănătate”, a conchis Eugen Doga.

O turistă a fost mușcată de urs, în județul Argeș, după ce a scos mâna pe geam să îi facă o poză

O turistă de 72 de ani a fost atacată de un urs, luni, în timp ce se afla în zona barajului Vidraru din judeţul Argeş. Autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zonă asupra pericolului, scrie stirileprotv.ro.  

Femeia se afla în mașină, a văzut un urs și a scos mâna pe geam să îi facă poză, moment în care a fost atacată.

Incidentul a avut loc luni după amiază, în apropierea barajului Vidraru. O femeie în vârstă de 72 de an, cetăţean străin, a fost atacată de un urs, fiind rănită la braţul drept. Femeia are plăgi produse prin muşcătură şi va fi dusă la spital.

La faţa locului au fost trimise echipaje medicale şi ale Jandarmeriei.

La momentul soririi echipajului SMURD la locul evenimentului, femeia era conştientă şi a putut comunica cu salvatorii în limba engleză. În urma incidentului, autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zona respectivă asupra pericolului.

Câți moldoveni au participat la recensământ în a doua săptămână de recenzare

Biroul Național de Statistică informează că, la finele celei de-a doua săptămâni de recenzare (8-21 aprilie), în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor (RPL)  au fost recenzate circa 445 de mii de locuințe (inclusiv cele neocupate) și circa 640 de mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită).

”Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarul RPL.

Îndemnăm populația să fie în continuare receptivă și deschisă de a participa la recensământ!”, se arată în comunicatul BNS.

Găgăuzia are dreptul la autodeterminare dacă Moldova aderă la UE, susține bașcana Evghenia Guțul

Găgăuzia va deveni regiune autodeterminată dacă Moldova aderă la Uniunea Europeană, a declarat bașcana Evghenia Guțul, potrivit oficiosului TASS. Anterior, liderul pro-rus spunea că va face asta doar dacă Moldova se unește cu România, scrie stirileprotv.ro.

Regiunea autonomă Găgăuzia a Moldovei își poate exercita dreptul la autodeterminare dacă Moldova se unește cu România sau aderă la UE, a declarat șeful Găgăuziei, Evghenia Guțul, potrivit TASS.

Nu intenționăm să ne despărțim de Moldova pentru că este țara noastră natală. Constituția spune că Moldova este un stat suveran și neutru. Totuși, dacă Moldova decide să se unească cu România sau să adere la Uniunea Europeană, Regiunea Autonomă Găgăuză își rezervă dreptul la autodeterminarea externă, aceasta este prevăzută de legea cu privire la statutul nostru juridic special”, a menționat ea.

Guţul a mai spus că Găgăuzia nu doreşte o escaladare cu autorităţile de la Chişinău.

Am dori să evităm un astfel de scenariu pentru că vrem pace. Vrem să fim prieteni cu Federația Rusă așa cum am fost de secole și vrem să fim prieteni și cu alte țări. Cu toate acestea, astăzi, Partidul Acțiunii și Solidaritatea (partidul de guvernământ al Moldovei – TASS) încearcă să-i pună pe moldoveni și pe găgăuzi unul împotriva celuilalt, în timp ce suntem o singură națiune Se face totul pentru a incita la discordia etnică”, a mai spus Guțul.

Guțul nu mai vorbește acum de independență. ci de autodeterminare

Guțul amenințase anterior că regiunea Găgăuzia își va declara independența dacă Moldova se unește cu România, astfel încât declarația actuală, de ”rupere” din teritoriul Moldovei și în cazul aderării la UE, vine să ducă la escaladarea tensiunilor.  

Pe de altă parte, bașcana Găgăuziei a vorbit acum despre ”autodeterminare”, adică autoguvernarea, dar cu apartenența la statul moldovean, și nu despre ”independență”, care înseamnă transformarea regiunii într-un alt stat, diferit de cel al Moldovei, din care face parte.

Cel puțin 7 morți în Rusia, după ce pacienții s-au intoxicat cu un produs chimic folosit la examinări medicale
Articolul anterior
Vladimir Putin ,,ar fi adormit” în momentul defilării delegaţiei Ucrainei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă
Articolul următor