Maestrul Eugen Doga invită! O seară de muzică franceză cu bursierii de la Arta-vie

Din cele mai vechi timpuri, muzica a știut să adune împreună generații, să ne facă mai buni și să ne invite la meditație. Muzica clasică reprezintă puntea de legătură spre valorile culturale comune internaționale. Astfel, a luat naștere proiectul „Cultură prin muzică”, cu genericul „Muzica popoarelor lumii – Uniți prin muzica clasică”.

separator

De-a lungul anilor, Republica Moldova a construit frumoase relații de prietenie cu lumea francofonă. Asta pentru că ne leagă o cultură variată, o limbă asemănătoare, dar și valori culturale incontestabile. Cel mai mare compozitor român în viață, maestrul Eugen Doga a deschis brațele pentru toată muzica și cultura mondială, în cadrul Salonului ce îi poartă numele – „Eugen Doga Music Cafe”.

Pe data de 21 martie, cei mai iluștri compozitori francezi, care au scris istorie în arta muzicii clasice, vor renaște dragostea și dorința de a descoperi misterul vieții boeme pariziene. Creațiile lui Jules Massenet, Claude Debussy, Pablo de Sarasate și Maurice Ravel vor reuși să ne transpună în lumea plină de dor și armonie din lirica franceză. Evenimentul vine să ofere oaspeților o seară de suflet, în cadrul căreia, într-o atmosferă liniștită și familiară, să se redescopere, să comunice pe viu și să savureze plăcerea muzicii de calitate.

Și pentru ca seara să fie cu adevărat specială, maeștrii culinari de la Restaurantul „Vatra Neamului”, în incinta căruia se află Salonul „Eugen Doga Music Cafe”, vor pregăti mâncăruri deosebite din bucătăria franceză, adaptate specificului evenimentului și gusturilor fiecăruia.

Oaspeții vor cunoaște astfel îmbinarea perfectă dintre frumusețea muzicii franceze și finețea multitudinii de bucate pregătite cu multă grijă de bucătarii localului.

Pentru rezervări apelați numărul 0 (79) 606463 sau achiziționați bilet pe iticket.md

Află mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului

România: 99 de oameni în carantină și 7.174 de persoane în izolare voluntară la domiciliu
Articolul anterior
Grav accident în Capitală, cu implicarea unei ambulanțe. Cinci persoane au fost rănite
Articolul următor
Alte articole interesante