Maestrul Eugen Doga a susținut, la Viena, un concert dedicat poetului Mihai Eminescu

Un concert de autor, în memoria lui Mihai Eminescu, la 129 de ani de la trecerea în eternitate a poetului, a susținut compozitorul Eugen Doga, în sala de spectacole a Palatului Schönbrunn din Viena, Austria.

separator

La Palatul ”Schönbrunn”, în sala de concerte în stil baroc ”Schlosstheater”, unde de-a lungul vremii au concertat Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart și C.W. Gluck, maestrul Eugen Doga și-a prezentat creațiile, scrise pe versurile lui Mihai Eminescu, Veronicăi Micle și lui Grigore Vieru, alături de Orchestra Națională Simfonică a Companiei Publice ”Teleradio-Moldova”, dirijor Dumitru Cârciumaru, soliştii Mariana Bulicanu (soprană), Ana Maria Donose (soprană, Iași), Dumitru Mâțu (tenor) și Vitalie Advahov la acordeon, scrie moldpres.md.

Maestrul Eugen Doga a menționat că la Viena a fost întâmpinat, fiind aplaudat de spectatori în picioare.

”Pentru că eram la Viena, unde a învățat Eminescu și a cunoscut-o pe Veronica Micle și unde a activat Strauss, programul l-am făcut special pentru acest oraș. Toate piesele orchestrale au fost în ritm de vals. Pentru prima oară am cântat și un vals nou – ”Fanfaron”. Orchestra și soliștii au fost minunați”, a mai spus distinsul compozitor.

Concertul a fost organizat de Asociația Mihai ”Eminescu” din Viena și Institutul Cultural Român în parteneriat cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Ambasadele României și Republicii Moldova în Austria și Primăria oraşului Viena.

Cătălin Botezatu: despre hainele care sunt în tendințe în această vară
Articolul anterior
Un artist a fost jefuit de aproape un milion de dolari, la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia
Articolul următor
Alte articole interesante