Maestrul Nicolae Botgros a fost decorat cu Ordinul Recunoştinţei de către Biserica Ortodoxă Română

Maestrul Nicolae Botgros, prim dirijor al Orchestrei Naţionale „Lăutarii” a fost decorat cu Ordinul Recunoştinţei.

Maestrul Nicolae Botgros a fost decorat cu Ordinul Recunoştinţei

Distincţia i-a fost oferită de Biserica Ortodoxă Română. Cu acelaşi titlu onorific s-a ales şi orchestra pe care o conduce.

„Se conferă magicului viorii, dirijorului Orchestrei Naţionale „Lăutarii”, Nicolae Botgros, pentru faima dusă pe întreg globul a muzicii româneşti!”

„Fiecare distincţie care vine este ceva extraordinar şi vorbeşte despre lucrul pe care-l facem noi, zi de zi. Zi de zi noi suntem împreună cu „Lăutarii”, iar astăzi am fost într-adevăr uimiţi de acestă distincţie”, a comunicat dirijorul orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros.

Titlul onorific conferit de Centrul Creștin de Cultură și Spiritualitate Românească, a fost transmis prin intermediul Catedralei „Teodora de la Sihla”.

„E foarte important că mergem mână în mână cu biserica, facem o punte, ca să înnobilăm şi oamenii. Sunt extraordinari, noi îi felicităm şi credem că şi la bunul Dumnezeu au un loc aparte”, a afirmat parohul bisericii Sfânta „Teodora de la Sihla”, Ioan Ciuntu.

Cu aceeaşi distincţie s-a ales şi ambasadorul Poloniei la Chişinău.

„Primesc acest brevet ca un semn de recunoştinţă şi prietenie dintre Polonia şi Republica Moldova. Intenţia noastră este să fim aproape unii de alţii şi să construim şi o ţară frumoasă şi bogată, de care oamenii de aici să fie mândri”, a declarat ambasadorul Poloniei în Moldova, Bartlomiej Zdaniuk.

După decernare, orchestra „Lăutarii” a dat şi un concert în aer liber. De altfel, este prima apariţie publică a maestrului în cadrul unui spectacol, după ce a fost grav bolnav de COVID-19. Zeci de oameni au venit să-l susţină şi s-au bucurat să-l vadă din nou pe scenă.

sursa

Coadă imensă în Capitală, la maratonul de vaccinare organizat de USMF
Articolul anterior
Regizor iranian, ucis de părinți pentru că la 47 de ani încă nu se căsătorise. Crima care a șocat întreaga țară
Articolul următor
Alte articole interesante