Magazinele și piețele care nu vor respecta măsurile de prevenție vor fi închise pe o perioadă de 3 luni

Dacă nu vor respecta cu strictețe măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, piețele, centrele comerciale, unitățile HORECA, dar și alți agenți economici, riscă să fie închise pentru o perioadă de până la trei luni. Decizia fost aprobată de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău.

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă administrațiile piețelor, centrelor comerciale, unităților HORECA și altor agenți economici să respecte cu strictețe măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, obligatorii în mun. Chișinău, în caz contrar, aceștia riscă sistarea activității economice pentru o perioadă de până la 3 luni. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESPMC) la data de 11 octombrie 2020.

De asemenea, în baza aceleiași Hotărâri nr. 24 din 11.10.2020 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, se interzic evenimentele, întrunirile și reunirile în grup, în spații închise, cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Totodată, la evenimentele organizate pentru un număr de până la 50 persoane, se vor respecta cu strictețe măsurile de sănătate publică, conform Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19 și prevederilor Hotărârii nr. 13 din 25.07.2020 a CESP a mun. Chișinău, cu modificările ulterioare.

În context, CESPMC reiterează că solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru reluarea activităților de divertisment, precum: bowling, cluburi de noapte, etc., vor fi respinse.

În continuare, toate activitățile și evenimentele sportive organizate pe teritoriul municipiului Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.

Comisiile intersectoriale de control, Centrul de Sănătate Publică Chișinău, Direcția de poliție a mun. Chișinău, precum și alte autorități abilitate vor recurge la aplicarea sancțiuni pentru încălcările prevederilor menționate.

Coronavirusul a mai făcut 17 victime în țara noastră
Articolul anterior
Un bărbat lovit pe o stradă din Capitală, a murit în drum spre spital
Articolul următor
Alte articole interesante