Magazinele Zara și Bershka se vor deschide în Rusia sub alte denumiri

Magazinele Inditex (proprietarul lanțurilor Zara, Pull&Bear și a altor lanțuri), care au părăsit Rusia, se vor deschide în Rusia în aprilie-mai sub denumirile Maag, Dub, Ecru, Vilet, informează TASS.

Compania Inditex, care detine Zara, Bershka, Pull & Bear si Massimo...

„Grupul Inditex transferă către noi proprietari toate platformele de tranzacționare disponibile în prezent în Rusia. În același timp, magazinele se vor deschide sub denumiri noi: Maag, Dub, Ecru, Vilet”, a mai relatat TASS, transmite stirileprotv.ro.

Autoritățile din Rusia au adăugat că toate magazinele sunt pregătite pentru deschidere, care ar trebui să aibă loc în aprilie – mai.

„Colecțiile cu etichete noi au fost deja cusute și aduse în Rusia”, a menționat Ministerul Industriei și Comerțului.
Potrivit ministerului rus, compania Fashion and More Management DVCC cu birou într-una dintre țările ”prietene” a devenit cumpărătorul afacerii Inditex, inclusiv magazinele Zara din Rusia, la 30 martie 2023, comisia guvernamentală a aprobat tranzacția.

Ocupanți ruși, otrăviți mortal cu substanțe necunoscute lângă Melitopol

Luni, 24 aprilie, Forțele Armate ale Federației Ruse din districtul Melitopol, ocupat temporar, au suferit pierderi de personal din cauza otrăvirii cu o substanță necunoscută. Acest lucru se precizează în rezumatul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei din 28 aprilie.

Российские военные, ВС РФ, военнослужащие, оккупанты, россияне, отравление, Мелитополь, Запорожская область

Potrivit armatei ucrainene, într-una dintre unitățile inamice din zona ocupată a regiunii Zaporojie, 20 de invadatori au fost otrăviți până la moarte după ce au folosit o substanță de origine necunoscută, informează Focus.

Raportul mai menționează că, în ultima zi, aeronavele Forțelor de Apărare ucrainene au lansat șapte lovituri în zonele de concentrare a personalului și echipamentelor militare ale armatei ruse și o lovitură asupra sistemului de rachete antiaeriene inamic.

Forțele de rachete au lovit două posturi de comandă ale Forțelor Armate Ruse, o zonă de concentrare a forței de muncă inamice, un sistem de apărare aeriană, precum și un depozit de muniție și 2 unități de artilerie.

Pe 27 aprilie, primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a anunțat sosirea în oraș a unor noi unități ale armatei invadatorilor ruși. În special, a fost vorba despre „Kadyrovtsy” care s-au stabilit în hotelul „Melitopol”. Ivan Fedorov a mai spus că în dimineața zilei de 27 aprilie s-a auzit o explozie în centrul Melitopolului.

Administrația de ocupație a orașului susține că un dispozitiv exploziv improvizat a explodat. Ulterior, oficialul a adăugat că, în urma exploziei din Melitopol, a murit colaboratorul Alexander Mishchenko. Înainte de începerea unui război la scară largă, Mișcenko era șeful departamentului de poliție Azov. Invadatorii l-au lăsat în aceeași poziție.

Un bloc de locuințe, distrus de o rachetă rusească în Uman, la miez de noapte. Morți și răniți

Vineri dimineața, 28 aprilie, rachetele rusești au luat viața a trei persoane, iar alte opt au fost rănite. Acest lucru a fost anunțat pe 28 aprilie de șeful Administrației Militare Regionale Cerkasi, Igor Taburets, în Telegram. El a menționat că în dimineața zilei de vineri, 28 aprilie, au fost confirmate informații despre numărul victimelor, transmite Focus.

Comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului, Dmitri Lubinets, a declarat că atacul cu rachete asupra regiunii Dnepro a provocat și consecințe teribile, deoarece o femeie și un copil de trei ani au fost uciși. El a afirmat că prin bombardarea cinică a clădirilor rezidențiale, atunci când locuitorii dorm, Rusia își dovedește încă o dată caracterul terorist.

„Teroarea este o crimă care trebuie pedepsită, iar această pedeapsă va veni cu siguranță!”, a spus Lubinets în Telegram.

Pe 28 aprilie, trupele ruse au atacat Uman și alte orașe ucrainene. Una dintre rachete a lovit o clădire cu mai multe etaje. Informația a fost confirmată de reprezentanții autorităților locale.

Unul dintre locuitorii casei avariate din Uman a înregistrat un videoclip în primele minute și a arătat consecințele loviturii cu rachete rusești.

Atac masiv asupra Ucrainei: 25 de rachete de croazieră lansate din zona Mării Caspice

Avioane de vânătoare inamice Tu-95 cu rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555 la bord au decolat dimineața devreme, 28 aprilie, din zona Mării Caspice. Forțele de apărare aeriană ucrainene au doborât peste 20 de ținte, informează presa locală.

пуск ракет, ракеты по украине, ракета Х-101

Armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra Ucrainei pe 28 aprilie, în jurul orei 4 dimineața, cu aeronave strategice Tu-95. Acest lucru a fost raportat în Telegram de către comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Unitățile forțelor de rachete antiaeriene, împreună cu forțele de apărare aeriană, au distrus 21 din cele 23 de rachete de croazieră Kh-101 / Kh-555 trase, precum și două UAV-uri operațional-tactice, a menționat armata ucraineană.

„Țintele au fost distruse în zonele de responsabilitate ale Comandamentului aerian central, Comandamentului aerian de Est și Comandamentului aerian de sud”, a spus comandamentul.

Potrivit administrației militare regionale de la Kiev, 11 rachete de croazieră au fost distruse în spațiul aerian din Kiev. Ca urmare a căderii molozului în districtul Obolonsky al capitalei, linia electrică locală a fost întreruptă, iar suprafața drumului a fost deteriorată.

„Nu s-au înregistrat victime civile și nicio pagubă la instalațiile rezidențiale sau infrastructura”, a declarat Serhiy Popko, șeful OVA din Kiev.

ракеты днепр, взрывы днепр, ракетный удар умань, днепр удар ракетой

Armata de la comandamentul aerian „Vostok” a doborât 7 rachete de croazieră deasupra regiunii Dnepropetrovsk, a declarat șeful OVA local Serhiy Lysak. „O casă privată a fost distrusă în Dnipro. O fetiță de 2 ani și o femeie de 31 de ani au murit. Trei persoane au fost rănite. Un bărbat de 58 de ani și o femeie de 57 de ani au fost duși la spital.

În oraș a fost distrusă și clădirea unei întreprinderi private – acolo a izbucnit un incendiu, care a fost deja stins. Pompierii lucrează la locul unei alte loviri – o bază de construcție, unde flăcările au cuprins 400 de metri pătrați.

„O femeie în vârstă de 70 de ani a avut de suferit. Medicii i-au oferit asistență, ea își va reveni din experiență acasă”, a spus Lysak.

Rachetele au zburat în direcțiile regiunilor Cherkasy, Poltava, Dnepropetrovsk, Nikolaev și Kiev.

La ora 4:45, s-au auzit explozii în regiunile Dnepropetrovsk, Nikolaev și Kiev.

Una dintre rachetele trase de armata rusă dimineața, în jurul orei 5:10, a lovit o clădire de locuințe cu mai multe etaje din Uman, regiunea Cerkasi. Explozia de muniție a doborât toată intrarea. Un locuitor al casei avariate din Uman a arătat ulterior consecințele sosirii proiectilului. În apartamentul ei au fost sparte ferestre și o ușă de balcon, iar urme de sânge au rămas pe podea.

A doua lovitură din Uman a fost asupra clădirilor depozitelor. În urma atacului asupra lui Uman, 5 persoane au fost rănite, toate fiind în spital.

ракеты днепр, взрывы днепр, ракетный удар умань, днепр удар ракетой

Primăria orașului Viena a donat Municipiului Chișinău trei ambulanțe
Articolul anterior
Un nou model de pașapoarte, pus în circulație de ASP
Articolul următor