MAI a decis! De astăzi, șoferii nu mai pot fi opriți fără motiv în trafic

Șoferii nu vor mai putea fi opriți fără motiv în trafic, iar inspectorii de patrulare vor fi obligați să explice argumentat conducătorilor auto de ce îi trag pe dreapta.

separator

Decizia a fost anunțată în această dimineață de către Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit timpul.md.

Oficialul a adăugat că structurile Ministerului de Interne și ale Inspectoratului General de Poliție vor monitoriza ca prevederea să fie respectată de inspectori, astfel ca șoferilor să le fie explicat clar și concis încălcările comise în cazul în care sunt stopați.

Oficialul a precizat că de la începutul anului, 116 șoferi s-au plâns la Inspectoratul Național de Patrulare că au fost opriți în trafic fără motiv. Alexandru Jizdan a spus că au fost inițiate anchete de serviciu în cazul plângerilor date.

”INP s-a reformat în 2013, pentru a patrula locurile unde criminalitatea este ridicată, iar acum, cu părere de rău, agenții de patrulare s-au transformat în agenți de asigurare a circulației rutiere”, a mai spus oficialul.

Va fi modificată și modalitatea de patrulare a străzilor, astfel ca de acum încolo inspectorii să fie prezenți pe segmentele de traseu cu rată înaltă a accidentelor cu efect letal. Iar în capitală, inspectorii de patrulare sunt trimiși deja în intersecțiile cu trafic aglomerat, fapt care permite fluidizarea circulației în orele de vârf.

Un nou joc periculos pe internet: copiii sunt îndemnați să fugă de acasă
Articolul anterior
Două minore au dispărut fără urmă
Articolul următor
Alte articole interesante