Mai mult de jumătate din copiii unei grădinițe din Capitală s-au îmbolnăvit din cauză că instituția nu este încălzită

Copiii sunt nevoiți să îndure frigul din cauza unor probleme tehnice, de mai bine de două săptămâni căldura nu ajunge în dormitor. În consecință, două treimi dintre copii s-au îmbolnăvit. Părinții nu au știut despre problema dată, chiar dacă administrația era în căutarea soluțiilor.

separator

30 de copii din grupa nr.10, de la grădinița 196, din sectorul Râșcani, îndură temperaturi scăzute. Părinții spun că mulți au ajuns și la spital. „A fost răcit, a avut febră l-am tratat. Eu chiar l-am întrebat dacă e frig, pentru că el e mic și el zice: da, e frig. Copilul nu poate să spună minciuni”. „Copiii mei, săptămâna trecută, ambii au stat acasă răciți. Dorm între 17-18 grade de frig în dormitoare. Au început copii să se scape în pat”.

Părinții cer explicații administrației grădiniței. Recent a avut loc o ședință pe tema sărbătorilor de iarnă. Părinții spun că nimeni din administrația grădiniței nu i-a informat despre lipsa căldurii.

Pentru a remedia problema, directoarea instituției, a instalat câteva reșouri electrice. Din cauza acestora, a ieșit din funcțiune întreaga rețea de electricitate a instituției, iar acum copiii nu au nici lumină în dormitor.

Responsabilii de la Educație spun că erau la curent cu problema, dar că din cauza lipsei banilor nu au putut-o rezolva.

sursa: www.tv8.md

Cei mai spectaculoși brazi de Crăciun din Capitală. Iată care sunt ei!
Articolul anterior
Preselecția Miss Unica Sport 2017
Articolul următor
Alte articole interesante