Mai multe maşini au fost implicate într-un accident pe db. Dacia. Ambuteiaj uriaș, format în zonă

Un accident produs azi dimineață pe bulevardul Dacia, în apropiere de intersecția cu Drumul Băcioiului, a dat peste cap circulația rutieră. În accident au fost implicate patru automobile, scrie stiripesurse.md.

Svetlana Scripnic, ofițer de presă la Direcția de poliție a capitalei, a precizat că apelul la numărul de urgență 112 a parvenit în jurul orei 08:00. La fața locului s-a constatat că sunt implicate patru automobile. Impactul s-a soldat cu pagube materiale. La fața locului a sosit și o ambulanță.

Nu este clar deocamdată cine se face vinovat de accident. Impactul s-a produs pe direcția Aeroport-Chișinău. Din cauza accidentului, s-a format ambuteiaj în zonă, mașinile au circulat bară la bară, fiind nevoite să ocolească cele patru automobile avariate.

Au ucis doi minori, au încărcat cadavrele într-o căruță, apoi au îngropat cadavrele într-o pădure. Suspecții au fugit în Rusia

Doi tineri de 25 și 26 de ani din raionul Ungheni au fost condamnați la 20 și, respectiv, 23 de ani de închisoare, după ce acum șase au au omorât cu deosebită cruzime doi minori de 15 și 17 ani. Sentința a fost pronunțată astăzi, 19 iunie, de magistrații Judecătoriei Ungheni, scrie deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, tragedia s-a produs în noaptea de 4 aprilie 2018, când toți patru se aflau în casa unui dintre inculpați, unde au consumat alcool. La un moment dat, între aceștia s-a iscat o ceartă, în urma cărei inculpații, care la acel moment aveau 19 și 20 de ani, i-au aplicat victimelor multiple lovituri cu cuțitul. În urma traumelor primite, minorii au decedat.

Pentru a ascunde urmele infracțiunii, aceștia au încărcat cadavrele într-o căruță și s-au deplasat către o fâșie forestieră, unde au săpat o groapă și au îngropat cadavrele minorilor. Ulterior, inculpații au parcurs încă 3 km cu căruța, unde au aruncat mai multe obiecte folosite pentru ascunderea crimei, printre care hârlețul, toporul, o furcă și un covor, dar și au abandonat căruța.

A doua zi, pe 5 aprilie, tinerii au fugit în Rusia, unde peste o perioadă de timp au fost condamnați la 5 ani de închisoare pentru jaf și tentativă de evadare din penitenciar. După ce și-au ispășit pedeapsa, aceștia au fost extrădați în R.Moldova, ajungând astfel pe mâna autorităților naționale.

Fiind audiați, unul dintre inculpați și-a recunoscut parțial vina, iar cel de-al doilea nu și-a recunoscut vina.

Potrivit primului inculpat, în acea seară cearta s-a iscat anume între victime. Astfel, a precizat tânărul, minorul de 17 ani l-a ucis pe cel de 15 ani, după care a sărit și la el cu cuțitul – inculpatul fiind nevoit să se apere. Totuși, procurorii au reușit să-i demonstreze vinovăția ambilor.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

”Sunt aproape de epuizare psihologică”. Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, povestește cum face față războiului

Prima doamnă povestește pentru The Telegraph tacticile pe care le folosește pentru a face față în mijlocul conflictului, impactul acestuia asupra vieții de familie și unde își găsește inspirația, scrie adevarul.ro.

Pentru mulți oameni din Ucraina, nu președintele Volodimir Zelenski, cu hanoracele sale verzi caracteristice și discursurile sale regulate către națiune, este cel care oferă alinare țării devastate de război, ci mai degrabă soția sa, Olena Zelenska. 

Compusă, articulată și alături de soțul ei pe scena internațională ori de câte ori programele lor conflictuale îi permit, prima doamnă a Ucrainei a devenit, fără să vrea, un puternic simbol al speranței.

Cu toate acestea, în spatele exteriorului său lustruit, Olena Zelenska a luptat cu aceleași anxietăți și vulnerabilități cunoscute de ucrainenii obișnuiți, care continuă să sufere consecințele chinuitoare ale invaziei lui Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat din interiorul biroului președintelui de la Kiev, Olena Zelenska a declarat pentru The Telegraph că a fost aproape de epuizare, deoarece s-a luptat să facă față magnitudinii războiului lui Putin, păstrând în același timp o față curajoasă pentru țara sa și pentru copiii săi.

„Sunt momente în care simt că sunt aproape de epuizare psihologică și înțeleg că am nevoie de odihnă”, a declarat doamna Zelenska pentru The Telegraph. 

De când a început invazia la scară largă, în februarie 2022, Olena Zelenska și soțul ei au fost forțați să trăiască separat. El stă la birou, iar ea și cei doi copii ai lor se află într-o locație nedeclarată.

Petrecându-și fiecare noapte singură, ea a mărturisit că a avut ocazii în care s-a trezit în mijlocul nopții simțind că se chinuie să facă față – singura consolare fiind faptul că copiii ei nu au văzut-o în această stare.

„Au fost cele mai îngrozitoare momente și este bine că s-a întâmplat noaptea, pentru că niciunul dintre copiii mei nu a văzut-o, deoarece trebuie să fiu mereu o sursă de încredere pentru ei”, a recunoscut ea.

„Copiii își admiră întotdeauna părinții și trebuie să știe că totul va fi bine”.

Ca parte a noului său angajament de a avea grijă de sănătatea sa mintală,  Zelenska a spus că și-a permis ocazional să fie vulnerabilă.

„De câteva ori mi-am permis să plâng atunci când era insuportabil de trist, dar a fost ceva ce am făcut în mod conștient, deoarece știu că trebuie să mă scufund adânc până la fund pentru a găsi puterea de a împinge și apoi pot înota din nou”, a spus ea.

Cea mai mare speranță a ei pentru Ucraina este ca victoria sa să nu fie pirică și ea să iasă de partea cealaltă cu sănătatea sa mintală intactă.

„Sper să trăiesc până în momentul victoriei într-o stare de sănătate mintală și să ajungem acolo nu atât de epuizați încât să nu ne putem bucura de ea”, a spus ea.

„Încerc să nu mă gândesc la frică, bineînțeles, cu toții, într-un fel, am supraviețuit celor mai mari temeri ale noastre în prima lună după invazie. Trebuia să ne împăcăm cu această idee în cap, cu coșmarul greu de imaginat pentru o persoană modernă. Încerci să nu te gândești la cele mai îngrozitoare lucruri, pentru că a te gândi la ele nu te ajută.”

Pentru a se feri de astfel de episoade, prima doamnă are mecanisme de adaptare pentru a se asigura că „echilibrul său mental” este stabil, cum ar fi încercarea de a nu citi știrile de pe telefon înainte de culcare sau parcurgerea canalelor Telegram care detaliază brutalitatea Rusiei înainte de a adormi în sunetul sirenelor de aer.

„Cred că atunci când sunt speriată trebuie să fac ceva fizic”, a explicat ea. „Pot să întocmesc o listă de lucruri care mă calmează și mă duc și fac acele lucruri”.

O altă activitate dintre aceste activități este curățenia. „Aceasta este o rețetă pentru multe femei pe care le cunosc în lume pentru a se calma, dacă nu știi ce să faci, du-te și spală-te pe cap”, a spus ea, zâmbind. „În timp ce faci ceva, nu stai degeaba și te sperii, ci faci ceva util în acest moment.”

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc! Regizorul a oferit detalii despre marele eveniment din viața lor.

Cei doi vor avea o nuntă intimă, doar cu apropiați, urmând ca, atunci când timpul le va permite, să facă o petrecere mai mare, scrie presa română.

Regizorul a dezvăluit că evenimentul va fi unul restrâns și încă nu s-au gândit la dată, însă va avea loc vara asta.

„Vedem nunta ca pe un eveniment intim, ca pe un legământ în doi. Nunta cu mulți invitați ar fi ceva ulterior acestui legământ. Nu am stabilit încă date, tematici și altele de genu. Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru la început și, când vom avea timp să respirăm, cu siguranță vom găsi o formulă de petrecere mai mare”, a dezvăluit Anghel.

Cât despre nași, Theo Rose și Anghel Damian încă oscilează, având de optat între trei cupluri. Cei doi artiști își doresc să aibă lângă ei o pereche care să le ofere un model de urmat.


Un individ s-a îmbogățit într-un an cu aproape jumătate de milion de lei prin scheme de escrocherie
Articolul anterior
O furtună puternică a facut ravagii în România. Intervenții ale IGSU în 32 localităţi din 9 judeţe. Un tren de călători a rămas blocat pe şine
Articolul următor