Mai multe persoane publice vor deveni casieri pentru o zi la Kaufland

Pe 21 decembrie, artiști ca Satoshi, Tatiana Turtureanu, dar și mai mulți ambasadori, miniștri, persoane publice vor fi pe rând casieri la una dintre casele de marcat ale magazinului Kaufland Decebal 99, scrie moldova.org.

Suma încasată de la clienții care își vor achita cumpărăturile la respectivele case de marcat va fi donată către cauza nobilă de la „The Moldova Project” și anume de a deschide o sală de joacă și lectură într-un sat din Republica Moldova. Totodată, va fi completat fondul pentru procurarea produselor alimentare ce vor fi donate celor 120 de familii beneficiare pentru masa de Crăciun.

Acțiunea este derulată în cadrul campaniei tradiționale „Să fii Moș Crăciun e Simplu”, organizată de către Asociația Obștească „The Moldova Project” cu susținerea Kaufland Moldova. De asemenea, în cadrul proiectului, în aceeași zi va fi desfășurată o colectă de produse și o campanie vastă de sensibilizare a cetățenilor, pentru a aduce magia sărbătorilor de iarnă în viața a sute de copii ce se află la limita subzistenței. Toate familiile beneficiare locuiesc în satele din regiunea centrală a țării, în raioanele: Hîncești, Anenii Noi, Cimișlia, Criuleni, Călărași.

Maratonul „Vedete la casele de marcat” – un concept unic de fundraising

Cu scopul de a aduce bucurie și mai multe oportunități în viețile copiilor din familii social-vulnerabile, de a facilita coeziunea socială și toleranța, mai multe persoane publice, implicit politicieni, sportivi, artiști și jurnaliști, au acceptat misiunea de a fi Ambasadori ai Binelui, și vor servi cumpărătorii la trei case de marcat ale magazinului Kaufland Decebal.

Victoria Morozov, președinta asociației The Moldova Project

„Zilnic oamenii fac cumpărături, pentru sine sau pentru cei dragi, dar cât de frumos ar fi să ne oprim pentru un minut, să aflăm despre povestea unui copil ce se află la doar câteva zeci de kilometri de noi, dar care trăiește o cu totul altă realitate și să procurăm ceva special pentru el. Îndemnăm oamenii să fie cu gândul și cu fapta la cei ce sunt în suferință, să dăruiască lumină și bunătate. Vom crea o zi de poveste, o experiență unică ce poate fi trăită cu intensitate de fiecare dintre noi.”

Campania „Să fii Moș Crăciun e Simplu!” este o oportunitate pentru fiecare cumpărător Kaufland de a aduce un zâmbet pe chipurile celor mai nevoiași și de a încuraja solidaritatea, cel puțin, în perioada magică a Crăciunului. Compania Kaufland va dona toți banii încasați în ziua de 21 decembrie 2024 pentru implementarea proiectelor sociale care sprijină grupurile vulnerabile.

Cristina Aramă, manager relații corporative Kaufland Moldova

„Ultimii ani, deși plini de încercări, ne-au confirmat că binele se face în echipă. Sunt mândră, că la Kaufland, am atras în jurul nostru prieteni care împărtășesc cu noi aceleași valori și aceeași dorință de a oferi ajutor. Anul acesta, îi implicăm în hora binelui și pe clienții noștri, care vor merge acasă atât cu cumpărături, dar și cu ideea că acei bani sunt donați către o cauză nobilă. Implicarea noastră comună va face diferența pentru persoanele vulnerabile”.

Despre Asociația Obștească „The Moldova Project” (TMP)

Asociația Obștească „The Moldova Project” este o forță pilon a sistemului de asistență umanitară în Republica Moldova. Vectorul principal de activitate este protecția copiilor și prevenirea situațiilor de risc, a tuturor formelor de abuz, violență și neglijare. Prin integrarea familiilor vulnerabile în societate cu ajutorul programelor multidisciplinare pe termen lung, The Moldova Project pavează o nouă cale menită să stopeze caracterul ciclic al sărăciei. Misiunea asociației conturează schimbarea durabilă, coeziunea comunității și puterea de neegalat a inițiativelor civice.

Despre Kaufland Moldova

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.540 de magazine în 8 țări, peste 155.000 de angajați și o rețea de 9 magazine în Republica Moldova. 

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Cetățenii vor afla astăzi valoarea compensațiilor pentru sezonul rece
Articolul anterior
La Bălți vor avea loc exerciții militare cu focuri de armă
Articolul următor