Mai multe secții de votare deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului

Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis organizarea a 44 secții de votare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

O decizie în acest sens a fost luată de membrii CEC.

Într-un comunicat emis presei, CEC menționează că consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va constitui secțiile de votare și birourile electorale ale acestora.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne va întreprinde toate măsurile necesare privind menținerea ordinii publice în localitățile unde își au sediul aceste secții de votare.

În scopul garantării securității procesului de votare la secțiile de votare din localitățile aflate în Zona de Securitate, CEC face apel către observatorii naționali, internaționali şi Comisia Unificată de Control în vederea monitorizării desfășurării pașnice a procesului electoral.

Potrivit datelor oficiale din Registrul de Stat al Alegătorilor, în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova, sunt înregistrați peste 258.000 cetățeni cu drept de vot.

La alegerile prezidențiale, pentru votanții de pe malul stâng al Nistrului s-au deschis 42 de centre de votare.

sursa: www.stiri.md

CEC a decis deschiderea a 139 secții de votare în străinătate. Numărul acestora nu a fost majorat
Articolul anterior
Meteorologii prognozează șapte zile cu ploi și descărcări electrice
Articolul următor
Alte articole interesante