Mai multe spitale raionale și-au închis secțiile Covid

Mai multe spitale raionale şi-au închis secţiile destinate pacienţilor bolnavi de Covid-19, după ce au fost externaţi ultimii bolnavi.

Potrivit managerii instituţiilor medicale, cei care se vor infecta pe viitor vor fi redirecţionaţi în spitalele strategice din regiune sau în cele din Chişinău.

La Ungheni erau destinate 140 de paturi pentru bolnavii de Covid. Ultimul pacient a fost externat vineri. Potrivit responsabililor, spital va rămâne pregătit totuşi pentru un nou val de îmbolnăviri.

Şi la Spitalul Raional din Cahul au fost închise secţiile pentru pacienţii cu COVID. Bolnavii vor fi internaţi în spitalele din Chişinău.

În Capitală, din cele 8 spitale municipale unde se tratau bolnavii de COVID-19 mai sunt deschise doar două.

„Este Spitalul „Gheorghe Paladi”. Rămâne deschis în continuare Centrul de COVID de la Moldexpo, care este departamentul Spitalului „Sfînta Treime”.

Acesta va rămâne ca un spital de gardă. Am putea avea noi valuri, noi tulpini şi vom avea nevoie de spaţii în spital”, a precizat Boris Gîlca, şef adjunct al Direcţiei Asistenţă Socială şi Sănătate.

În spitalele din ţară sunt internaţi în prezent 510 pacienţi cu COVID, dintre care 11 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată.

41 cazuri de Covid-19, confirmate astăzi, 31 mai
Articolul anterior
Olga Busuioc a devenit mămică!
Articolul următor
Alte articole interesante