Mai multe staţii peco au scăzut astăzi preţurile la carburanţi, pentru prima dată în acest an

Prețuri mai mici la benzină și motorină, după mai multe valuri de scumpiri. Decizia vine după ce Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a avertizat că va retrage licenţele companiilor petroliere care au făcut majorări ilegale în ultimele zile.

În perioada 14 – 16 iunie mai multe companii au majorat preţurile la benzină şi motorină, încălcând astfel o decizie a ANRE prin care s-a interzis orice scumpire până la aprobarea noii metodologii de calcul a preţurilor. Companiile petroliere au fost obligate să revină la preţurile vechi, până la miezul nopţii.

La una dintre benzinăriile care a majorat preţul la carburanţi un litru de benzină putea fi cumpărat cu 20 de lei şi 60 de bani.

Astăzi s-a ieftinit cu 24 de bani şi costă acum 20 de lei 36 de bani. Un litru de motorină se vindea cu 16 lei şi 99 de bani, astăzi s-a ieftinit cu 26 de bani şi costă 16 lei şi 73 de bani.

Directorul executiv al Asociaţiei Investitorilor Străini, Ana Groza a declarat că nu poate comenta acţiunile membrilor asociaţiei şi fiecare companie activează după propriile reguli şi decizii, asumându-şi riscurile.

În urma deselor majorări de preţ din acest an, autorităţile au anunţat că se va reveni, de la 1 iulie 2021, la plafonarea preţurilor. În ultimele 6 luni, în Republica Moldova, preţul pentru un litru de benzină s-a majorat, în medie, cu 5 lei.

sursa

Ne așteaptă un weekend cu ploi puternice. Vezi prognoza meteo
Articolul anterior
Mașini de 12 milioane de lei furate din Uniunea Europeană, au fost aduse în Moldova. Șapte persoane, reținute
Articolul următor
Alte articole interesante