Mai multe țări anulează zborurile din și spre Marea Britanie, după descoperirea unei noi tulpini mult mai contagioase de Covid-19

Autoritățile române au introdus Marea Britanie și Irlanda de Nord pe lista țărilor de risc, din cauza unei noi tulpini de Covid-19, descoperită în această regiune.

Italia, Belgia și Olanda au anunțat că au anulat zborurile din și spre Regatul Unit, iar Germania și Franța se pregătesc să ia aceeași decizie, din cauza temerilor legate de noua tulpină de Covid-19 descoperită în sud-estul Angliei.

„Azi sau mâine, după ce vom consulta și Ministerul Sănătății, vom anunța poziția noastră. Am vorbit cu premierul interimar la telefon, cu Institutul Național de Sănătate Publică, urmează să ne dea informații noi, monitorizăm situația. Fără discuție, vom lua măsuri, dacă se impun”, a transmis secretarul de stat român Raed Arafat, întrebat ce se întâmplă cu zborurile dinspre și către Marea Britanie.

Problema acestei tulpini nu este că va crește gravitatea bolii, ci că va crește numărul de infectați. Potrivit medicilor din Anglia, este cu 70% mai contagioasă! Asta, automat, înseamnă impact împotriva sistemului sanitar.

Raed Arafat: „Marea Britanie ia măsuri serioase, dar și restul țărilor trebuie să ia măsuri de protecție în a limita răspândirea tulpinii respective”, a mai spus Arafat.

Potrivit OMS, Marea Britanie a transmis informații din studiile în curs privind mutația și organizația va ține la curent statele membre și publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus și despre orice implicații”.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19. Potrivit ministrului britanic al sănătăţii, Matt Hancock, noua tulpină este „scăpată de sub control” și accelerează cu până la 70% transmiterea coronavirusului.

sursa

Cozi uriașe de mașini la intrarea în țară. Moldovenii revin acasă de sărbători
Articolul anterior
Natalia Gordienko, alături de Filip Kirkorov, Jasmin și alte vedete din showbiz-ul rusesc. Cum a fost surprinsă artista?
Articolul următor
Alte articole interesante