Mai mulți deputați municipali de la Moscova i-au cerut președintelui rus Vladimir Putin să demisioneze

Mai mulți deputați municipali de la Moscova i-au cerut președintelui rus Vladimir Putin să demisioneze, spunând că „totul a mers greșit” de la începutul celui de-al doilea mandat al său, și că ei cred că e nevoie de o schimbare de putere de dragul țării.

Rezoluți deputaților și un video de 30 de minute al ședinței în care a fost adoptată au fost postate pe pagina de internet a districtului Lomonosovski.

În apelul lor, deputații subliniază că retorica agresivă a lui Putin și a acoliților lui a aruncat Rusia înapoi în era Războiului Rece. Deputații au pus de asemenea la îndoială datele oficiale care susțin că Produsul Intern Brut al Rusiei s-a dublat și au spus că salariile nu au crescut la nivelul promis de guvern. Deputați au adăugat că oameni inteligenți și harnici au părăsit Rusia în masă, și că nu e nici urmă de stabilitatea promisă.

Adresându-i-se lui Putin direct, deputații a spus: „Viziunea dumneavoastră și modelul de conducere al dumneavoastră sunt învechite fără drept de apel și stau în calea dezvoltării Rusiei și a potențialului ei uman”.

Un protest similar al unor legislatori locali din Sankt Petersburg s-a soldat cu chemarea acestora la poliție pentru a fi anchetați. Șapte legiuitori au cerut Dumei de stat de la Moscova să-l pună pe Putin sub acuzare pentru trădare din cauza deciziei lui de a lansa invadarea Ucrainei.

sursa

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

De ce turbulențele aeriene se vor înmulți: „Semnul centurii de siguranță va fi pornit mult mai des”
Articolul anterior
Lavrov dă vina pe Kiev că refuză să negocieze cu Rusia: „Cu cât amână mai mult, cu atât mai dificil le va fi să negocieze cu noi”
Articolul următor