Mai mulți elevi și părinți cer anularea examenului de Bacalaureat și validarea diplomelor în baza notelor obţinute în anii de liceu

Aproximativ 12 mii de elevi şi părinţi cer anularea examenului de Bacalaureat, în contextul pandemiei de Covid-19, care a dus la sistarea procesului de învăţământ. Ei solicită ca diplomele absolvenţilor să fie validate după modelul olandez, adică în baza notelor obţinute în anii de liceu.

separator
Petiţia online, prin care se solicită anularea examenului de BAC, a fost lansată în data de 25 martie. Ministrul Educaţiei, Igor Şarov, declară că Bacalaureatul ar putea avea loc în mod tradiţional, doar dacă elevii vor reveni pe băncile şcolii până în data de 20 mai. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, autorităţile iau în calcul mai multe scenarii. O decizie în privinţa modului de desfăşurare a BAC-ului va fi luată până la finele săptămânii viitoare.

Totuşi, autorităţile exclud organizarea online a examenelor. Igor Dodon a declarat că examenele de bacalaureat nu vor fi anulate.

Responsabilii din Educaţie urmează să ia o decizie şi în ceea ce priveşte examenele de evaluare naţională de la clasa a 4-a şi a 9-a. Natalia Grâu, secretarul de stat la Ministerul Educaţiei, ne-a declarat recent că nici acestea nu vor fi anulate. Termenul în care instituţiile de învăţământ vor rămâne închise a fost extins până în 15 mai, atât timp cât va dura starea de urgenţă.

sursa: www.publika.md

Gesturi impresionante la Soroca, cel mai afectat raion din cauza Covid-19
Articolul anterior
OMS admite utilizarea extinsă a măștilor, chiar artizanale, de către marele public cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante