Mai mulți elevi vor fi angajați, în calitate de educatori și bucătari, în grădinițele din Capitală

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării se preocupă de problema insuficienței cadrelor didactice și a personalului auxiliar în instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău.

separator

În cadrul unei ședințe organizate ieri, 18 septembrie, de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău (DGETS), au fost formulate mai multe propuneri și au fost menționate inițiativele ministerului pentru remedierea situației.

În cadrul discuțiilor, Silviu Gîncu, șeful Direcției învățământ profesional tehnic, a subliniat că elevilor din ultimul an de studii de la Colegiul „Alexei Mateevici” li s-a propus să se angajeze în calitate de educatori la grădinițele din capitală. „Dragi studenți, această inițiativă este în beneficiul dvs., căci aveți ocazia să puneți în practică toate cunoștințele acumulate pe parcursul anilor și să fiți remunerați pentru acest lucru, dar și al autorităților publice locale, care duc lipsă de personal didactic și non-didactic în instituțiile preșcolare”, a punctat reprezentantul ministerului.

Totodată, Silviu Gîncu a menționat că și elevii Școlii Profesionale nr. 2 sunt îndemnați să se angajeze în calitate de bucătari la grădinițele din capitală.

La ședință au participat 68 de elevi din an terminal de la Colegiul „Alexei Mateevici”, dintre care 54 urmează să se angajeze pe o perioadă determinată (până pe data de 31 mai 2019) în instituțiile preșcolare din Chișinău. Achitarea salariilor se va efectua din mijloacele financiare identificate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Astfel, pe lângă bursele de studiu, aceștia vor beneficia și de salariu. Totodată, după finalizarea studiilor, absolvenții colegiului se vor putea reangaja în calitate de tineri specialiști fie în aceleași instituții în care au activat, fie în altele.

Potrivit datelor oferite de DGETS Chișinău, în anul curent de studii în instituțiile de educație timpurie din municipiu sunt vacante 387 posturi de educatori, 182 unități de ajutori de educatori și dădace sanitare, 74 unități de bucătari și 40 unități de spălători de veselă.

Un copil din Rusia a fost abuzat sexual, timp de mai mulți ani, de către un cuplu de homosexuali
Articolul anterior
Un tânăr din Chișinău, fan Carla’s Dreams, a luat 4 de ,,DA” la X Factor
Articolul următor