Mai mulți medici calificați de la Spitalul Clinic Republican au scris cereri de demisie

Mai mulți medici de la Spitalul Clinic Republican spun că sunt intimidați și impuși de către directorul instituției să scrie cereri benevole de demisie.

separator
Colectivul medical al spitalului i-au adresat o scrisoare ministrului Sănătății, Viorica Dumbraveanu, și președintei Comisiei protecție socială sănătate și familie, Elena Bacalu, în care explică tot ce se întâmplă în interiorul instituției. Ei s-au adresat ministrului Sănătății cu o petiție, informează protv.md.

„Atmosfera de frică instalată în spital pe timpul regimului lui Vlad Plahotniuc, fiind continuată de slugile sale, precum este …, nu permite semnarea acestei petiții de majoritatea membrilor colectivului sindical al spitalului, inclusiv și de președinta comitetului sindical dna Vera Sali”.

Aceștia afirmă că nu este clară poziția ministerului Sănătății, și anume, că ministerul Sănătății nu intervine și ar fi tolerat această situație. Totodată, medicii spun că cei mai buni specialiști pleacă la clinicile private. Colectivul insistă că ministrul Sănătății să se autosesizeze și să facă un audit la serviciul resurse umane al Spitalului cu anchetarea anonimă a personalului, în special, celor plecați „benevol”, care va demonstra „managementul dezastruos în politică cadrelor”, spun aceștia.

Angajații spitalului susțin că timp de 4 ani de când funcția de director este ocupată de actualul director, au plecat peste 50 de medici calificați, majoritatea fiind tineri și s-au angajat în instituțiile medico-sanitare publice sau în spitalele private: „Managementul personal al cadrelor paramedicale și asistenților medicali prin permanente demisii și reangajari depășește orice limita”. Iată o listă cu doar câțiva medici care deja au plecat:

A murit copilul de 4 ani, intrat în comă după o vizită la stomatolog
Articolul anterior
Un copil de 2 luni, în stare gravă, transportat la spital cu o ambulanță avariată. Reacția CNAMUP
Articolul următor
Alte articole interesante