Mai mulți moldoveni stabiliți peste hotare au fost înșelați de escroci, prin intermediul cardurilor bancare

Ofițerii Direcției investigarea fraudelor economice ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au destructurat un grup criminal organizat, care a sustras 200.000 lei de la un grup de persoane, în bază de procuri semnate de victime, însă, cu mandatarea acestora să-i reprezinte pentru alte scopuri.

separator
Pe de altă parte, procurile semnate nu excludeau și posibilitatea ca bănuiții să întreprindă și alte acțiuni în numele acelor persoane, despre care ele însă nu știau: crearea conturilor bancare în beneficiul persoanelor, pe care erau depuse sume de bani la care acestea aveau dreptul să pretindă, prin lege, însă nu-și valorificaseră acest drept. Prin urmare, victimele nu erau la curent că altcineva în numele lor primea banii ce li se cuveneau.

Oamenii legii au documentat acțiunile ilegale ale grupului criminal, care a activat începând cu anul 2016 până în prezent. Membrii grupului au deschis conturi bancare pe numele mai multor persoane în băncile din afara țării – fără ca aceștia să știe – în baza procurilor semnate de victime, în scopul efectuării altor operațiuni, de fapt. Următorul pas al bănuiților a fost să sustragă din conturile victimelor sume impunătoare de bani prin intermediul automatelor bancare ATM din Moldova.

În rezultatul perchezițiilor, au fost găsite și ridicate documente și date folosite la săvârşirea infracţiunilor. Prin urmare, pe acest caz au fost inițiate două cauze penale: furt săvârșit de un grup criminal organizat, precum și folosirea documentelor oficiale false.

Suspecții riscă închisoare de până la 6 ani și amendă în valoare de până la 167.500 lei.

Primul brad împodobit în România a fost la curtea regelui Carol I, în anul 1866
Articolul anterior
Carla’s Dreams își cucerește fanii cu o nouă piesă de dragoste
Articolul următor
Alte articole interesante