Mai mulți oameni, cu pensii mici, iau prânzuri calde în Capitală

În ajunul sărbătorilor de iarnă, o fundație de caritate desfășoară campania „Încălzește o inimă”. Ideea a apărut acum cinci ani, cu un scop nobil – de a-i susține pe cei aflați în dificultate, în special copii și bătrâni. Oamenii amărâți de nevoi spun că nu-și doresc mese pline de bucate sau daruri de preț, ci un prânz cald.

separator
Curtea cantinei sociale a Fundației Regina Pacis devine aglomerată în doar câteva minute, la amiază. Pe toți îi ademenește aici un prânz cald și o cană de ceai. Unul dintre beneficiarii fundației de caritate este Vladimir. A fost economist, a muncit o viață întreagă, iar acum s-a ales cu o pensie de 1.500 de lei, bani pe care-i dă pe medicamente și facturi.

Aici nu sunt oameni ai străzii. Sunt oameni care au făcut ceva în viață, dar puțini au înțeles acest lucru, spune Vladimir. Mai toți ajung aici din cauza unei pensii de nimic. Ajung să-și ia prânzul la cantina socială.

Al cincilea an consecutiv, în ajunul sărbătorilor de iarnă, Fundația Regina Pacis și Fundația de Binefacere Caritas Moldova desfășoară, pe 21 și 22 decembrie, campania „Încălzește o inimă”. Scopul organizatorilor este unul – de a susține persoanele aflate în dificultate, în special copii și bătrânii, prin colectarea produselor alimentare. Oamenii cu suflet mare care vin la cumpărături donează produse alimentare neperisabile în coșuri speciale amenajate. Aceste produse sunt ulterior donate oamenilor nevoiași, de asemenea ei pot beneficia de un prânz cald.   Anul trecut, au fost adunate 12 tone de produse alimentare, din care au fost pregătite peste 54 de mii de prânzuri calde la cantinele sociale ale Fundației Regina Pacis, unde zilnic iau masa 180 de bătrâni și copii aflați în dificultate.

sursa: www.jurnal.md

Meteorologii, în alertă! Un ciclon gigantic intră în scurt timp în România
Articolul anterior
Produse alimentare păstrate în condiții insalubre, în mai multe rețelele de market-uri din capitală
Articolul următor
Alte articole interesante