Mai mulți preoți din Bălți, care au participat la o slujbă în spațiu închis, s-au infectat cu Covid-19

Mai mulți preoți, care au ținut o slujbă într-o Biserică din Bălți, au fost diagnosticați cu noul coronavirus și sunt internați la spital.

separator

La slujba respectivă a participat și Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, transmite zdg.md.

Potrivit surselor ZdG, la 3 iunie curent, un grup de preoți din Bălți a oficiat o slujbă în Biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena din oraș.

În ciuda restricțiilor impuse de către autoritățile centrale în legătură cu prevenirea infecției cu COVID-19, care prevedeau că activitățile religioase pot fi desfășurate doar în aer liber și cu participarea restrânsă a enoriașilor, slujba, organizată cu prilejul hramului Bisericii în care slujesc preoții vizați, a fost ținută în interiorul lăcașului sfânt.

La slujbă a participat și Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Astfel, la câteva zile, pe lângă Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, care acum patru zile ar fi fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, alți câțiva preoți care au participat la slujba din 3 iunie, au fost diagnosticați cu Covid-19.

Solicitat de ZdG, vicedirectoarea medicală a IMSP Spitalul Clinic Bălți, Ala Condrea, a confirmat că pe parcursul ultimelor două săptămâni, în instituția medicală au fost internați mai mulți preoți, fiind ulterior diagnosticați cu COVID-19.

Drama unei minore însărcinate din Soroca. Tatăl copilului a murit subit la doar 25 de ani
Articolul anterior
O femeie și-a pierdut cunoștința în sediul unui oficiu poștal din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante