Mai mulți tineri au simulat moartea în fața Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Mai mulți manifestanți s-au adunat astăzi în fața Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, unde au simulat „moartea”. Participanții au venit cu pancarte și au atenționat că aerul din mediu devine din ce în ce mai toxic și dacă lucrurile nu se vor mișca din loc, tot mai multe persoane ar putea avea de suferit.

separator

Pe placate aceștia au scris: „Mi-au tăiat oxigenul”, „Și-am tras aer în piept”, „Mort de căldură”, „În fiecare an de blajini”.

Manifestanții au mai menționat că au organizat flashmob-ul pe motiv că „avertismentul savanţilor nu sunt luate în consideraţie de politicienii şi responsabilii de politicile mediului din Republica Moldova”.

Ei susțin că de vină de poluarea aerului s-ar face „oamenii pin acțiunile care le întreprind, și anume: agricultura excesivă, tăierea pădurilor, poluarea râurilor sau folosirea pesticidelor”.

Participanții la flasmob speră că anume așa vor putea atrage atenţia opiniei publice şi a responsabililor de politici de mediu pentru ca problema să fie soluționată.

sursa: www.tv8.md

Moldova a fost reprezentată la un concurs internațional de Street Art, în Poturgalia
Articolul anterior
Moldova a obținut medalia de bronz la Unversiada Mondială din Napoli
Articolul următor
Alte articole interesante