Mai mulți tineri voluntari au curățat râulețul Durlești din Capitală. Foto!

De Ziua globală a curățeniei, voluntarii Hai Moldova au făcut curățenie în zona de lângă râulețul Durlești, invadată de gunoiște aruncată la întâmplare. Sutuația râulețului era dezolantă.

separator

Zona râulețului Durlești este una dintre cele mai populate din regiunea municipiului Chișinău, cu depozite aglomerate de gunoi, care ulterior ajung în râul Bâc. Din acest motiv, voluntarii Hai Moldova s-au alăturat Zilei globale a curățeniei printr-o acțiune de salubrizare a zonei.

,,Ne bucurăm să vedem râulețul Durlești mai curat. Împreună cu voluntarii Hai Moldova, am strâns azi 50 de saci cu gunoi din zona râului”, spun tinerii.

Râulețul Durleși a fost curățat de mizerie!

În contextul aceleași ocazii, și elevii liceului Dante Alighieri din Capitală au făcut curățenie în zona din apropierea școlii.

Concomitent, acțiuni similare au avut loc în satul Varnița, r. Anenii Noi, satul Chiperceni și satul Pohrebeni, r. Orhei, satul Caplani, r. Ștefan Vodă, satul Păpăuți, r. Rezina, orașele Călărași, Strășeni, Leova, Cantemir, Taraclia. Echipa Hai Moldova ajută voluntarii din aceste localități cu saci de gunoi și mănuși. Acțiunile de salubrizare vor continua în contextul Zilei globale a curățeniei și săptămâna aceasta, atât la Chișinău cât și în alte 20 localități din țară.

Ziua Globală a curățeniei este o acțiune socială care are loc în fiecare an, la 21 septembrie, în întreaga lume. În această zi, se organizează acțiuni de salubrizare, dar și evenimente de conștientizare a problemei gestionării deșeurilor.

Voluntarii, care doresc să susțină inițiativa, sunt invitați să ni se alăture în oricare dintre locațiile menționate. Sunteți așteptați cu drag! Pentru a fi la curent cu noutățile legate de evenimente, urmăriți pagina de Facebook Hai Moldova!

O mamă beată a căzut pe stradă. Fiul ei de 6 ani îi ținea sticla de bere
Articolul anterior
,,De ce bărbații iubesc femeile”?
Articolul următor
Alte articole interesante