În mai puțin de un an, mai multe telefoane mobile vor fi interzise la vânzare

Din iunie 2020, telefoanele incompatibile cu aplicația ,,ro-alert” nu vor mai putea fi vândute, iar firmele care totuși le mai comercializează vor riscă amenzi de până la 100.000 de lei ro (circa 500 mii lei md).

separator
Guvernul român a adoptat Ordonanța de Urgență privind operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-Alert. Furnizorii rețelelor publice mobile de comunicații electronice au obligația de a asigura gratuit distribuirea mesajelor, în toate tehnologiile mobile de acces disponibile, indiferent de formă și conținut, fără a modifică/altera conținutul acestora, scrie stirileprotv.ro.

De asemenea, în următoarele 12 luni, magazinele sunt obligate să vândă sau să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență, supranumit RO-ALERT.

Concret, din iunie 2020, telefoanele incompatibile cu RO-ALERT nu vor mai putea fi vândute, altfel comercianții vor riscă amenzi de până la 100.000 de lei ro.

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență “RO-ALERT” a fost implementat la nivelul României prin Ordonanță de urgență a Guvernului nr. 72/2017, care însă nu a stabilit și condițiile de operare.

Avionul artistei Pink s-a prăbuşit în Danemarca. La bord se aflau 10 persoane
Articolul anterior
Permisele de conducere de tip nou au fost aprobate de Guvern. Iată cum vor arăta!
Articolul următor