Mai puțini interpreți la Potcoava de Aur 2012

Este deja o tradiție ca, în ajunul sărbătorilor de iarna, trustul Noroc Media să răsfețe publicul cu două concerte live – unul de muzică populară și unul de muzică ușoară.

separator

Anul acesta, cea de a VII-a ediție a concertului Potcoava de Aur, categoria Muzică Ușoară, a reușit să aducă mai puțini artiști în scenă, dar mai mulți spectatori. Publicul din sală, cât și cei care au apărut în scenă, au fost nedumeriți de absența unor interpreți din concert.

”Este un concert foarte frumos și bine organizat, dar am așteptat să îi văd în scenă și pe Alexandru Vdovcenco, Adriana Ochișanu, Aura, formația Akord, Natalia Barbu. Anii trecuți erau mai mulți interpreți. Venim deja al 4 an la acest concert și sper că la anul să îl văd și pe Alexandru Manciu sau alți interpreți tineri” – ne-a spus mămica a doi copii, Maria Mihăiescu.

”Îmi pare tare rău că nu am fost alături de colegii mei și alături de ascultătorii radio Noroc, mai ales că piesele mele ”În Moldova mea frumoasă” și ”Inelul de iarbă”  au fost solicitate mereu. Totuși am lipsit de la concert pentru că nu am primit invitație. Am fost invitată doar o singură dată în acești șapte ani”, ne-a spus Aura.

La rândul lor, organizatorii au motivat lipsa unor interpreți prin coincidența cu alte  evenimente. ”Am invitat toți interpreții care au fost solicitați de ascultătorii noștri. Din păcate, nu toți au reușit să vină pentru că aveau deja careva angajări în acestă perioadă. O altă piedică a constituit și starea de sănătate. Bunăoară, Indiana și Adriana Ochișanu nu ai putut cânta dearece au răcit. Atât Indiana, cât și Adriana au fost la repetiții, dar în ultimul moment au renunțat să iasă în scenă din cauză vocii răgușite”, ne-a confirmat directorul de programe la Radio Noroc, Sergiu Răileanu.

Trofeului „Potcoava de Aur 2012” la categoria Muzică Ușoară a fost obținut de Nelly Ciobanu, care a interpretat piesa ”Moldova mea”, numită de ascultatorii postului Radio Noroc – ”imnul Moldovei”.

Orașul în care localnicii au acces gratuit la piscine în zilele caniculare

Vecinii bulgari pătimesc din cauza valului de caniculă. În sudul Bulgariei, pompierii se luptă cu incendii de vegetație, iar în nord-vest sunt prognozate temperaturi de 43 de grade Celsius. Atmosfera este sufocantă și la croați.

Termometrele de la intrarea într-o piscină publică din Zagreb indică 35 de grade Celsius. Este neobișnuit de cald pentru capitala Croației, motiv pentru care autoritățile locale au decis ca, timp de trei zile, accesul la cele cinci bazine din oraș să fie gratuit, conform stirileprotv.ro.

Apa are 27 de grade Celsius și este perfectă pentru cei dornici să se bălăcească în voie.

Cinci mii de persoane au ajuns la piscinele publice din Zagreb weekendul trecut. Potrivit estimărilor, în acest final de săptămână, numărul se va dubla.

Și bulgarii dau piept cu temperaturi greu de suportat. La Sofia sunt așteptate astăzi 36 de grade Celsius. Primăria a trimis cisterne ca să ude din plin bulevardele circulate și a creat puncte unde sunt împărțite sticle cu apă. În alte regiuni ale țării este și mai cald. Vor fi maxime de 43 de grade în următoarele zile.

Bulgaria se află sub un val de caniculă încă din iunie – considerată cea mai călduroasă lună din 1930, de când se fac măsurători oficiale. 

Două femei s-au înecat în râul Nistru

În ciuda avertismentelor repetate, o nouă tradegie s-a produs la scăldat în Nistru. Două femei, de 29 de ani și de 19 ani, ambele din regiunea transnistreană, au murit înecate.

Primul caz s-a produs ieri, în localitatea Chițcani. Femeia de 29 de ani era pe malul apei împreună cu copilul ei de 3 ani, cu sora sa și mai mulți prieteni și se știe că au consumat alcool. Femeia a intrat în apă împreună cu un prieten și doi minori dar imediat a dat semne că se îneacă. Bărbatul care o însoțea a ajutat copii să ajungă la mal, iar când a revenit, victima dispăruse deja sub apă, potrivit TVR Moldova.

Al doilea caz s-a produs după lăsarea întunericului. Femeia de 19 ani se afla la o aniversare împreună cu mai mulți prieteni și, desi au consumat alcool, au intrat în apă adâncă. Bărbații au fost luati de curenti și au fost salvați de un pescar. Doar tânăra s-a dus sub apă și nu a mai putut fi salvată.

Amenajarea amfiteatrului din sectorul Ciocana este aproape gata. Cum pot locuitorii orașului să-și petreacă timpul aici

Primăria Chișinău anunță că lucrările de construcție ale unicului Amfiteatru din sectorul Ciocana au fost finalizate, urmând a fi instalat sistemul de irigare și amenajat spaţiul verde.

Chișinău: Construcția Amfiteatrului din sectorul Ciocana, finalizatăFoto: chisinau.md

Amfiteatrului din bd. Mircea cel Bătrân 4/3 a fost creat de la zero, iar zona adiacentă a fost amenajată cu două terenuri de joacă și unul de fitness, spațiu unde doritorii pot juca șah, zone de odihnă pentru copii și maturi și a fost instalat mobilier urban. Totodată au fost instalate camere de supraveghere video și sistemul de iluminat public.

Reparate au fost și scările care duc către I.P. L.T. „Gaudeamus” şi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale. Au fost create noi căi de acces spre scuarul cu amfiteatru.

Amfiteatrul deja găzduieşte diferite evenimente culturale în aer liber.

gallery images

NOU!!! De la SKEYNDOR – plasturi transdermici vitamina C!
Articolul anterior
ROSCOLOTENCO ARTUR
Articolul următor