Maia Sandu a avut o discuție la telefon cu secretarul general al NATO

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție, la telefon, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Alianţa Nord-Atlantică „îşi menţine angajamentul de a consolida cooperarea bilaterală şi de a ajuta la modernizarea instituţiilor de apărare şi securitate ale Republicii Moldova”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după discuţia telefonică avută marţi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Într-o postare pe Twitter, Jens Stoltenberg afirmă că a avut o ,,discuţie bună” cu Maia Sandu, pe care a felicitat-o pentru preluarea mandatului de preşedinte.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Maia Sandu declară că „am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției”, transmite cotidianul.md.

„I-am mulțumit domnului Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19.

Inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale.

Am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional”, scrie Maia Sandu.

Totodată, președinta adaugă că „am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi”.

6 tendințe în vopsirea părului pentru anul 2021
Articolul anterior
Marea Britanie, izolată de restul lumii. Britanicii nu sunt primiți nicăieri
Articolul următor
Alte articole interesante