Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko

Președinta aleasă, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul căreia i-a mulțumit pentru „sprijinul necondiționat și ajutorul constant oferit de UE țării noastre”.

separator

„Ne-ați sprijinit în perioade dificile și ați fost alături de cetățenii noștri și la bine, și la greu. Ați ajutat Republica Moldova și în lupta împotriva corupției, și în consolidarea democrației, și în atenuarea efectelor crizei pandemice. Vom continua să lucrăm pe toate cele trei planuri și vom depăși perioada grea care s-a abătut asupra țării noastre, inclusiv prin cooperare strânsă cu UE. Avem nevoie de sprijin pentru dezvoltarea localităților, pentru a crește nivelul de viață a cetățenilor”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a menționat că va depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să obțină cât mai multe resurse pentru țară în contextul începerii procesului de negociere pentru o nouă agendă de asociere Republica Moldova-UE.

Președinta aleasă a accentuat că izolarea internațională a țării noastre s-a încheiat și că politica externă a Republicii Moldova intră într-o nouă etapă: „Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. S-a terminat cu selfi-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid și al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetățenilor moldoveni”, a precizat Maia Sandu.

sursa: www.realitatea.md

Mândrie pentru țara noastră! Pasha Parfeni a calificat Republica Moldova în finala Eurovision Song Contest 2023

Republica Moldova s-a calificat în marea finală a concursului Eurovision Song Contest 2022. Astfel, Pasha Parfeni și echipa vor urca pe scenă și pe 13 mai, în finala show-ului.

Pasha Parfeni, cu piesa „Soarele și Luna”, a urcat pe scenă cu numărul 10 și a concurat alături de reprezentanții din alte 14 țări: Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croația, Elveția, Israel, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Regatul Țărilor de Jos și Finlanda.

În video-ul de mai jos, vezi momentul în care este anunțat numele țării noastre, dar și reacția publicului:

Primele 10 țări calificate în finală sunt: Norvegia, Moldova, Serbia, Portugalia, Croația, Elveția, Israel, Suedia, Cehia, Finlanda.

Pasha Parfeni, în semifinala Eurovision 2023! Vezi cum au evoluat reprezentanții Moldovei

Update: Moldova s-a calificat în marea finală a concursului Eurovision Song Contest 2022. Pasha Parfeni și echipa vor urca pe scenă și pe 13 mai, în finala show-ului. Vezi video aici

Prima semifinală a competiției Eurovision Song Contest 2023 are loc chiar în aceste momente! Echipa Republicii Moldova a evoluat în scenă cu numărul 10. Pasha Parfeni și echipa au fost întâmpinați de public cu mari ovații și ropote de aplauze! Vezi, mai jos, momentul mult așteptat de către o țară întreagă și admiratori din întreaga lume!

Prima semifinală este rezervată pentru 15 țări printre care se află: Serbia, Moldova, Croația, Malta, Letonia, Irlanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Elveția, Israel, Finlanda, Cehia și Azerbaijan.

Află aici cum pot vota moldovenii stabiliți în afara țării

Actorul Petru Hadârcă și-a sărbătorit ziua de naștere în scenă

Și-a sărbătorit ziua de naștere în scenă alături de colegi și spectatori. E vorba de actorul Petru Hadârcă, care a împlinit ieri frumoasa vârstă de 60 de ani. Alături de actor au fost și cele mai importante persoane din viața sa, care susțin că Hadârcă trăiește arta, viața cu pasiune, încredere, durere, speranță și care reprezintă o adevărată armă împotriva ignoranței.

Actorul Petru Hadârcă și-a sărbătorit ziua de naștere în scenă

Colegii de breaslă au doar cuvinte de laudă la adresa lui Petru Hadârcă, transmite moldova1.md.

„Tot ce face, el face cu sufletul și cu inima. A ridicat prestigiul Teatrului Național”, menționează actorul Vitalie Rusu.

„Continuă confirmarea că în Basarabia a fost, este și va fi teatru românesc”, afirmă actrița Ninela Caranfil.

„Este un lider al Teatrului Național. Domnul Hadârcă este un artist, omul care ne înțelege”, spune actrița Angela Ciobanu.

„Un om care mă inspiră, în montările căruia pot să mă arunc cu ochii închiși pentru că am încredere totală în el”, spune actorul Igor Babiac.

Alături de Petru Hadârcă au fost și rudele actorului, dar și unii băștinași.

„Bucuroașă că Dumnezeu mi l-a dat, așa bunișori copiii”, spune Nina Hadârcă, mama lui Petru Hadârcă.

„Dacă tata nu a fost, el a fost pentru noi ca al doilea tată”, spune sora lui Petru Hadârcă, Angela Hadârcă.

„Mulțumesc din suflet, că Dumnezeu, iubirea, rudele, prietenii, oamenii buni ne-au ajutat să ajungem în acest moment”, spune Mariana Onceanu, soția lui Petru Hadârcă.

„Sunteți un simbol de dragoste de neam, de țară. Omul-legendă al Sângereiului cu care ne mândrim”, spune primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov.

Familia de acasă și cea de la teatru sunt esențiale, spune Petru Hadârcă.

„Pentru că având așa o echipă am reușit proiecte frumoase de care sunt mândru și fără ei nu a-și fi reușit. Îmi doresc din tot sufletul, în primul rând, aderarea la Uniunea Europeană, care este cea mai sigură cale spre libertate, democrație și prosperitate”, a menționat actorul Petru Hadârcă.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a dat asigurări actorului și întregii echipe pe care o conduce că va oferi sprijin pentru reconstrucția și modernizarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Nepoții lui Donald Trump au fost exmatriculați de la școală. Care a fost motivul?
Articolul anterior
O adolescentă din Italia protestează zilnic în faţa şcolii pentru a cere redeschiderea
Articolul următor