Maia Sandu a depus flori la Complexul Eternitate. Mesajul Președintei

Președintele țării, Maia Sandu, a depus în această dimineață flori la Complexul Memorial „Eternitate”.

Maia Sandu a depus flori la Complexul Eternitate: Pacea este prețioasă

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru cei care au luptat pentru ca, în mai 1945, pacea să revină pe continentul european.

”Am depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” în această dimineață, în memoria milioanelor de oameni care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Mi-am exprimat respectul și recunoștința pentru cei care au luptat și și-au dat viața pentru ca, în mai 1945, pacea să revină pe continentul european. 

Dintre ei, sute de mii ne-au fost concetățeni, sunt buneii și străbuneii noștri.

Sacrificiul lor nu poate fi uitat. El ne învață cât de prețioasă este pacea. Suntem datori să o păstrăm, să prețuim viața și să oferim oamenilor noștri șansa să-și trăiască anii cu speranță, în liniște și prosperitate”, a declarat Maia Sandu.

,,Ziua de 9 mai are o mare încărcătură simbolică pentru țara noastră. Teritoriul Republicii Moldova a fost în centrul marilor tragedii ale secolului al XX-lea. Valul de ură fascistă ne-a lovit crunt comunitățile pe criteriu religios și etnic, după care ura de clasă, foamea organizată și represiunile au dat o nouă lovitură crâncenă oamenilor de aici.

Bucuria de azi e legată de victoria asupra nazismului și fascismului, dar e legată și de pacea care a cuprins Europa după această victorie. Pacea e cel mai de preț rezultat al acestei victorii și pacea este posibilă, inclusiv datorită regândirii felului în care națiunile europene colaborează, rezolvă conflictele și se dezvoltă în armonie în cadrul unei Europe unite.

Ziua de 9 mai are o semnificaţie simbolică aparte. Este şi ziua în care două mari naţiuni europene, cea franceză şi germană, au decis să lase în urmă un trecut plin de ură şi de dezbinare, aducător de moarte, de războaie şi nenorociri pentru toţi şi să construiască un viitor comun, liber şi prosper. Aşa a apărut Europa Unită, acea Europă liberă şi prosperă din care vrem să facem parte şi noi”, a mai declarat președinta Republicii Moldova.

Aparat medical ultramodern pentru operații cu laser, fără bisturiu, la spitalul clinic din Bălți
Articolul anterior
Ce sărbătoresc cetățenii moldoveni pe 9 mai?
Articolul următor
Alte articole interesante