Maia Sandu a discutat cu secretarul britanic pentru Afaceri Externe despre cooperarea dintre Chișinău și Londra

Președintele Maia Sandu, care se află în Marea Britanie pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea, s-a întâlnit cu secretarul de Stat pentru Afaceri Externe, Commonwealth și dezvoltare de la Londra, James Cleverly.

Oficialii au vorbit despre cooperarea bilaterală, în special cea economică. Au fost discutate evoluțiile de securitate din ultima perioadă, cum R. Moldova poate deveni un furnizor de stabilitate în regiune și cum ne pot ajuta partenerii britanici în acest sens.   

Șeful statului a apreciat contribuția Marii Britanii la realizarea reformelor pe care le întreprindem, în special pe segmentul anticorupție.

Alertă în Rostov: Orașul e blocat de tancuri și soldați, oamenii stau la cozi uriașe pentru mâncare, iar magazinele se golesc rapid

Panică în Rostov, unde toate intersecțiile sunt blocate, iar străzile sunt pline de tancuri și de soldați. Oamenii stau la cozi uriașe la magazine ca să își facă provizii pentru zilele următoare în contextul tensiunilor. Rafturile magazinelor se golesc rapid, scrie presa locală, transmite digi24.ro.

Presa locală din Rostov a relatat că sunt cozi uriașe la magazinele din oraș, iar rafturile sunt deja goale.

Oamenii încearcă disperați să își facă provizii de alimente.

O femeie a declarat pentru BBC Rusia că tot centrul orașului este înconjurat și blocat.

În toate pasajele subterane sunt soldați. Când sunt întrebați cine sunt, răspund: „Suntem doar oameni buni”, a transmis femeia.

Microbuzele și autobuzele circulă pe rute modificate, iar unele curse au fost anulate. Mașinile sunt întoarse din drum.

Toate evenimentele care erau planificate pentru astăzi, inclusiv un concert, au fost anulate.

Evghenii Prigojin a susținut sâmbătă că mercenarii săi au intrat fără luptă în orașul Rostov pe Don din sudul Rusiei, după ce au trecut granița din Ucraina, unde luptau în Donbas cu trupele Kievului.

Autoritățile regiunii Rostov le-au cerut locuitorilor din Rostov-pe-Don să stea în case și să nu meargă în centrul orașului, a declarat guvernatorul Vasiliy Golubev pe canalul său Telegram sâmbătă, scrie TASS. „Dragi compatrioți! Din cauza situației actuale, vă rog să vă abțineți de la deplasarea în centrul orașului și, dacă este posibil, să nu vă părăsiți casele”, a spus guvernatorul.

Prigojin l-a umilit pe adjunctul lui Șoigu: „V-am doborât 3 elicoptere. Și vom continua să o facem, dacă mai trimiteți”

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, l-a umilit pe față pe generalul rus Iunuș-bek Iehurov, adjunctul ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, într-o discuție filmată la comandandamentul armatei ruse din Rostov și publicată pe rețelele sociale. Prigojin i-a spus direct generalului rus că mercenarii Wagner au doborât deja trei elicoptere ale armatei ruse și l-a amenințat că soldații săi nu vor ezita să mai doboare astfel de aparate, dacă va fi nevoie. Prigojin: Au tras în noi, am tras și noi în ei. Iehurov: Ați tras într-un elicopter Prigojin: Am doborât un elicopter. Al treilea. Și vom continua să le doborâm, dacă mai continuați să le trimiteți”.

„Atacați civili nevinovați”, i-a reproșat Prigojin adjunctului lui Șoigu. Tocmai ați aruncat în aer un autobuz plin cu oameni. Și nu vă pasă” În momentul în care generalul rus i-a răspuns, Prigojin s-a enervat: „Vorbesc cu tine respectuos. De ce ești necuviincios cu mine? Cine ești tu să mi te adresezi așa?” Pe rețelele sociale au apărut imagini cu cel puțin trei elicoptere ale armatei ruse doborâte de mercenarii Wagner. Conform surselor media ruse, preluate de oficialii Kievului, piloții militari primiseră ordin să atace o coloană de trupe ucrainene și nu li s-a comunicat că, în realitate, urmau să atace mercenari ruși Wagner, conform digi24.ro.

De asemenea, a fost publicat și un clip video cu un avion militar rusesc doborât în condiții similare. Avionul, un model de transport A-26 sau Il-18 al armatei ruse, a fost doborât în zona Voronej.

Până în acest moment, nu a fost publicată nicio informație oficială referitoare la condițiile în care acest avion a fost doborât.

Video! Lupte în Rusia, cu elicoptere și sisteme anti-aeriene

În Rusia au loc lupte cu aplicarea elicopterelor și a sistemelor anti-aeriene. O explozie a avut loc la sediul statului major al Districtului Militar Sud din Rostov, care e ocupat de grupul Wagner. În imagini postate pe rețele de socializare, se vede cum oamenii aleargă panicați pe străzi.

Între timp, au apărut irimele imagini cu atacul aerian al Ministerului Apărării asupra coloanei Wagner care se îndreaptă spre Moscova.

Grozăvie în Ceadîr-Lunga! Un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, a spulberat un copil de 8 ani
Articolul anterior
Smiley, profund uimit! A plătit cu palma și le-a arătat fanilor cum a făcut asta
Articolul următor