Maia Sandu anunță primele priorități după ce va fi investită în funcție

După ce va fi învestită în funcția de președinte, Maia Sandu va demara o serie de consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a găsi soluții la problemele urgente ale cetățenilor.

separator

Declarațiile au fost făcute de lidera PAS în cadrul unui briefing organizat astăzi, 16 noiembrie.

„Prioritățile mele vor fi oprirea furtului banului public, oprirea schemelor de corupție și atragerea resurselor pentru ca economia Moldovei să prospere.

Voi lucra pentru a proteja antreprenorii, voi promova exporturile moldovenești și voi insista pe redirecționarea resurselor statului pentru a susține cetățenii cei mai afectați de criză, pensionarii, oamenii care și-au pierdut locurile de muncă, familiile nevoiașe.

Vreau ca astăzi să nu vorbim despre învingători și învinși, ci despre o societate unită care lucrează pentru o Moldovă mai bună”, a spus Maia Sandu.

Menționăm că noul președinte al R. Moldova a făcut primele declarații de presă după procesarea a 100% din voturi. Aceasta a venit cu un mesaj de mulțumire și a menționat că „mandatul de președinte nu este un premiu”.

Totodată, noul președinte a mulțumit și echipei sale PAS și tuturor partidelor politice care au susținut-o în această campanie. Aceasta a promis că nu va dezamăgi pe nimeni, iar următorii 4 ani de mandat vor fi plini de muncă asiduă.

„Victoria de astăzi este victoria oamenilor care vor o țară bună, o țară corectă, o țară care lucrează pentru oameni și îi ajută să obțină succese. Unitatea care a învins astăzi ne va ghida și în următorii ani care urmează.

Dragi cetățeni, vă mulțumesc celor care au votat la Chișinău, celor care au votat în satele și orașele Moldovei, celor care au votat în diasporă. Încrederea acordată mă onorează și mă motivează să continuăm pe calea reformării clasei politice. Mandatul de președinte pentru mine nu este un premiu sau un privilegiu. Este o mare responsabilitate. Înțeleg că urmează 4 ani de muncă asiduă pentru a reclădi instituțiile statului, dar puterea adevărată e cea oferită de popor. Votul oamenilor dă puterea adevărată necesară pentru a schimba lucrurile”, a conchis Maia Sandu.

sursa: www.stiri.md

Un porumbel scos la licitație cu 200 de euro s-a vândut cu 1,6 milioane
Articolul anterior
Ursula von der Leyen, mesaj de felicitare pentru Maia Sandu: ,,Uniunea Europeană este gata să susțină Moldova”
Articolul următor
Alte articole interesante