Maia Sandu, despre anularea examenelor de bacalaureat: Tinerii sunt supărați

Ministerul Educației a propus anularea examenelor de bacalaureat în acest an. În aceeași zi (13 mai), Guvernul a aprobat proiectul de lege propus de minister și-l transmite spre examinare Parlamentului.

separator

Conform autorităților, BAC-ul nu poate fi desfășurat din cauza condițiilor de pandemie. Lidera PAS, Maia Sandu, care a îndeplinit și funcția ministră a Educației (2012-2015), a comentat această decizie în cadrul unei emisiunii televizate, transmite diez.md.

„După ce a fost pronunțată această decizie, am primit mai multe mesaje de la tineri liceeni care au spus că au muncit mult și sunt supărați că nu vor lua o notă obiectivă. Sunt sigură că sunt și elevi care se bucură. Guvernul nu a făcut nimic pentru curmarea pandemiei, respectiv nu au fost organizate condiții pentru desfășurarea BAC-ului, pentru ei a fost mai ușor să-l anuleze. O parte a Guvernului nu și-a făcut treaba bine și acum Ministerul Educației spune că nu poate organiza examenele”, a comentat Sandu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, de la TV8.

Reamintim că în conformitate cu proiectul de lege aprobat de guvern, eliberarea diplomei de bacalaureat, care conferă dreptul de admitere în învățământul superior şi în învățământul profesional tehnic postsecundar nonterțiar, pentru elevii care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține examenul în sesiunea 2020 și finalizează în acest an de studii clasa XII de liceu sau programa de liceu în instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), se face cu calcularea notelor pentru probele de examen de bacalaureat în baza notelor obținute pe parcursul claselor de liceu/anilor de studii I-III în învățământul profesional tehnic postsecundar.

sursa: www.stiri.md

Igor Dodon: Starea de urgență trece, de mâine, în Cod roșu în sănătatea publică
Articolul anterior
Lituania a oferit Moldovei un ajutor umanitar în valoare de circa 20 de mii de euro
Articolul următor
Alte articole interesante