Maia Sandu, emoționată la recepția de Ziua Independenței

Președintele țării, Maia Sandu, a recunoscut că ziua de astăzi a fost una „frumoasă și plină de emoție”.

În discursul său de la recepția oferită cu prilejul aniversării a 30 de ani de la declararea Independenței R Moldova, șeful statului a făcut o totalizare a evenimentelor din ultimele 3 decade, informează realitatea.md.

„În acești 30 de ani s-au întâmplat și lucruri bune, și lucruri mai puțin bune. Îmi imaginez că părinții Mișcării de eliberare națională își imaginau că lucrurile vor fi altfel peste 30 de ani. Și noi, cei care eram în Piață și ascultam, tot ne-am imaginat că lucrurile se vor întâmpla atfel. Am trecut prin vremuri grele.

Această independență ne-a învățat că nu este simplu să-ți găsești calea corectă. Această independență ne-a oferit multe lecții. Și acum, la 30 de ani, trebuie să însușim aceste lecții și să începem să facem lucrurile mai bine. În această perioadă, care a fost dificilă pentru mulți, au fost oameni care au continuat să muncească pentru binele societății: profesori, medici, care în pofida salariilor mici au continuat să muncească. Au fost oameni de afaceri, care au insistat să creeze locuri de muncă, în pofida problemelor din mediul de afaceri. Oameni de creație, care s-au pomenit aproape uitați de stat, dar au continuat să creeze pentru noi, pentru toți.

Și astăzi trebuie să-i celebrăm pe toți cei, care au muncit, care au făcut viața noastră mai frumoasă în această perioadă. Au fost și oameni, care au fost nevoiți să plece departe de casa lor. Acești oameni au plecat, dar sufletul lor este în continuare în R Moldova. Și am văzut cât de implicați sunt și cât de emoționați sunt și cum contribuie, așa cum pot ei, cu votul sau prin alte activități, pentru că își doresc ca în R Moldova lucrurile să se schimbe în bine”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, ea a mai menționat că schimbarea politică din ultima vreme ne oferă o șansă de îmbunătățire a modului în care e guvernată țara.

Fenomen uimitor! A nins în cel mai secetos loc din lume
Articolul anterior
Incendiu devastator într-o gospodărie din Bălți
Articolul următor