Maia Sandu promite să dezvolte promovarea produselor moldovenești peste hotare

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu reprezentanții sectorului vitivinicol din țară. Vinificatorii au vorbit despre problemele cu care se confruntă și au propus soluții, care pot fi puse în aplicare doar cu concursul unui guvern responsabil și interesat de dezvoltarea ramurii.

„Printre cele mai frecvente subiecte abordate se numără necesitatea asigurării cu materie primă prin susținerea de către stat a creșterii suprafeței plantațiilor de soiuri noi de viță de vie; crearea unui sistem durabil de asigurări și întreprinderea altor măsuri pentru atenuarea impactului schimbărilor climatice; creșterea subvențiilor și asigurarea accesului la surse ieftine de finanțare; construirea sistemelor de irigare”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului i-a asigurat pe vinificatori că va aborda aceste subiecte cu următorul Guvern.

„Am stabilit că statul trebuie să contribuie mai mult, inclusiv prin misiunile sale diplomatice, la promovarea peste hotare a produselor moldovenești și am promis că voi solicita acest lucru de la instituțiile responsabile”, a subliniat Președintele Maia Sandu.

O femeie de 82 de ani îl va însoți pe Jeff Bezos în spațiu, pe 20 iulie
Articolul anterior
Informație oficială: Țările în care moldovenii pot călători inclusiv cu pașaportul biometric
Articolul următor
Alte articole interesante