Maia Sandu: Republica Moldova are oameni talentați, adevărați ambasadori ai valorilor

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, titluri onorifice de „Artist al Poporului”, „Maestru în Artă” și „Artist Emerit”, conferite recent mai multor oameni de cultură din țara noastră.

Distincțiile au fost oferite pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. Astfel, interpretele de muzică populară surorile Osoianu, balerina Anastasia Homițcaia și actrița Nina Doni au primit astăzi titlul de „Artist al Poporului”. Pictorii Victor Cobzac, Analolii Danilișen, Alexandru Macovei, Vladimir Palamarciuc și Mihail Statnîi, precum și regizorul Mihai Fusu și criticul de teatru Larisa Turea, s-au învrednicit de titlul onorific de „Maestru în Artă”, iar muzicianul Ion Negură, artistul de circ Denis Velenciuc și prim-dirijorul Andriy Yurkevych au primit titlul de „Artist Emerit”.

„Cultura unui popor este cartea lui de vizită în fața întregii lumi și dumneavoastră sunteți cartea de vizită a țării noastre. Republica Moldova are artiști talentați și prolifici, adevărați ambasadori ai valorilor și tradițiilor noastre. Oamenii de cultură reușesc, în pofida faptului că statul nu a acordat de-a lungul timpului suficientă importanță culturii. Dumneavoastră ați reușit și reușiți să creați și să ne prezentați frumos în întreaga lume. Eu mă bucur că astăzi putem să îndreptăm niște lucruri și putem să ne exprimăm aprecierea pentru efortul și pentru talentul dvs. Vreau să vă mulțumesc în numele cetățenilor noștri și să-mi exprim speranța că vom reuși să facem ordine în țară, iar asta înseamnă inclusiv mai mulți bani pentru cultură și mai multă apreciere pentru valori”, a spus în cadrul ceremoniei doamna Maia Sandu.

Titlurile onorifice au fost conferite de către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prilejul Zilei lucrătorului din cultură, marcată pe 16 mai.

O femeie a aflat că a devenit mama unei fetițe la o lună după ce a născut. În tot acest timp femeia a fost în comă din cauza infecției Covid-19
Articolul anterior
Patru răniți, din care trei minori, într-un accident la Ialoveni
Articolul următor
Alte articole interesante