Maia Sandu s-a întâlnit cu locuitorii a două sate din raionul Florești

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit, ieri, cu locuitorii din două sate din raionul Florești, informează unica.md.

”În satul Mărculești, Florești, oamenii sunt încrezători cu privire la viitorul european al țării noastre și puterea noastră de a moderniza Moldova. O localitate complet gazificată, cu acces la apă pentru toate gospodăriile, în care toate străzile sunt iluminate și există un sistem de colectare a gunoiului – arată, în primul rând, ce înseamnă când oamenii harnici, implicați, cărora le pasă, pun umărul la dezvoltarea comunității.

Guvernul oferă programe de sprijin – de exemplu, chiar anul trecut, prin programul „Satul European” a fost reparat acoperișul grădiniței. Însă rezultatele și transformarea în bine a unei localități se face prin cooperare între localnici, autorități locale și autorități centrale.”, a scris Maia Sandu într-o postare.

În aceeași zi, Maia Sandu s-a întâlnit și locuitorii dintr-un alt sat.

”Fiecare localitate are bogățiile sale, iar oamenii din comuna Izvoare, Florești, cu care am discutat ieri, se mândresc cu apa limpede din izvoarele faimoase din zonă și cu oamenii valoroși care s-au născut în localitate, precum Irina Rimes.

Obiectivul nostru este să îmbunătățim condițiile de trai în toate localitățile din țară, iar programul „Satul European” urmează acest obiectiv – în comuna Izvoare s-au alocat peste cinci milioane de lei pentru renovarea gimnaziului.”, scrie președintele într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu, apariție elegantă la summitul Comunității Politice Europene. Cum a arătat președintele țării la întâlnirea cu liderii europeni

Președintele Maia Sandu, doamna emblemă a țării noastre, a avut o apariție rafinată și elegantă la summitul Comunității Politice Europene, informează unica.md.

Șefa statului a strălucit la această întâlnire. Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a publicat câteva fotografii în care apare într-o ținută rafinată în nunață ivory și pantofi clasici pe toc. S-a coafat simplu și a ales un machiaj subtil. De altfel, șefa statului întotdeauna alege ținute simple, dar care o pun în valoare.

”Astăzi mă alătur liderilor europeni la summitul Comunității Politice Europene, unde discutăm despre securitatea continentului european, dar și reziliența Moldovei. Îi mulțumesc gazdei noastre, Prim-ministrul britanic, Keir Starmer, pentru ospitalitate.”, a scris președintele în postarea sa.

Maia Sandu a avut ieri o întâlnire cu mai mulți lideri europeni importanți, reuniți la summitul Comunității Politice Europene. Este vorba despre conducătorii Marii Britanii, Franței, Germaniei, României, Poloniei și Consiliului European. Șefa statului a stat lângă Emmanuel Macron, președintele Franței și prim-ministrul britanic, Keir Starmer, și vis-a-vis de Klaus Iohannis, omologul român.

”La summitul Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea pentru o Moldova pașnică și stabilă…

Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri.”, scrie Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Un bărbat din Orhei, reținut pentru comiterea mai multor furturi din locuințe

Un bărbat de 64 de ani, originar din raionul Orhei, a fost reținut de ofițerii de la Buiucani, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției. 

Polițiștii au stabilit că suspectul ar fi comis cel puțin patru furturi în sectoarele Buiucani și Rîșcani ale capitalei. Acesta pătrundea în locuinţe pe timp de zi, prin forţarea geamurilor, când stăpânii nu erau acasă, de unde sustrăgea bani, bijuterii din aur şi alte lucruri de preţ. 

Prejudiciul cauzat victimelor constituie circa 73 000 de lei.

În urma măsurilor întreprinse suspectul a fost identificat și reținut. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare.

Polițiștii au mai stabilit că suspectul era anunțat în căutare de către Inspectoratul de poliție Anenii Noi, pentru comiterea infracțiunilor analogice.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru furt, iar conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de până la 4 ani.

Maia Sandu, lângă Emmanuel Macron, la „masa rotundă” cu liderii Europei: „Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova mai puternică”

Președinte Maia Sandu a publicat o fotografie, în care apare alături de mai mulți lideri europeni importanți, reuniți la summitul Comunității Politice Europene. Este vorba despre conducătorii Marii Britanii, Franței, Germaniei, României, Poloniei și Consiliului European. Șefa statului a stat lângă Emmanuel Macron, președintele Franței, și vis-a-vis de Klaus Iohannis, omologul român, informează unica.md.

”La summitul Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea pentru o Moldova pașnică și stabilă.

Keir Starmer, Prim-ministrul britanic, care este și gazda evenimentului, Președintele Franței, Emmanuel Macron, Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, Președintele României, Klaus Iohannis, Prim-ministrul polonez, Donald Tusk, și Președintele Consiliului European, Charles Michel, și-au reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova și au apreciat reformele pe care le implementăm.

Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri.”, scrie Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Castraveții de sezon: beneficiile pentru sănătate
Articolul anterior
Mai multe partide au ascuns cheltuieli de peste 20 de milioane de lei
Articolul următor