Maia Sandu și președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, au plantat doi copaci la Grădina Botanică

Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova la invitația președintei Maia Sandu. Aceasta a fost prima vizită a unui șef de stat lituanian în țara noastră în ultimii șase ani.

Sandu a sădit copaci la Grădina Botanică cu președintele Lituaniei

Cei doi șefi de stat au avut o întrevedere tête-à-tête, în cadrul căreia au discutat despre ultimele evoluții politice din țara noastră, despre pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate și dorința cetățenilor Republicii Moldova de a-și construi un viitor prosper acasă, fără injustiție și fără corupție. Lituania a fost dintotdeauna o susținătoare a agendei de reforme democratice în țara noastră. Dovadă sunt și cele 137 de proiecte și programe de asistență tehnică în diverse domenii, finanțate din taxele cetățenilor lituanieni și realizate în Republica Moldova, în ultimii 12 ani.

La finalul zili de ieri, 14 mai, cei doi președinți au mers la Grădina Botanica pentru a sădi copaci.

”Pe finalul vizitei, am sădit împreună cu Președintele Nauseda doi puieți de mesteacăn, la Grădina Botanică. Astfel am consemnat istoria bogată a relațiilor dintre țările noastre și dorința de a consolida parteneriatul dintre Lituania și Moldova. Sper că planurile de cooperare dintre țările noastre vor prinde rădăcini adânci și vor da roade mulți ani înainte. Ačiū, Lietuva!”, a declarat Maia Sandu.

Studiu: Majoritatea copiilor cu Covid-19 nu prezintă simptome tipice bolii
Articolul anterior
Portugalia va primi de luni turiști. Toți pasagerii cu vârsta peste doi ani trebuie să prezinte un test PCR negativ
Articolul următor
Alte articole interesante