Maia Sandu, surprinsă fără pază, printre spectatorii unui teatru din Capitală

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a impresionat pe actorul român Marius Manole, sosit la Chișinău pentru a juca în două piese la Teatrul Alexei Mateevici din Capitală. Actorul susține că nu i-a venit să creadă că ,,doamna care a intrat discret în sală și s-a așezat modestă undeva în rândul 2” era chiar președinta Moldovei.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior

,,Astăzi, bucurie.

Spectacol la Chișinau. 2 reprezentații cu “Eu sunt vantul” la minunatul Teatrul Alexei Mateevici.

Bucuria reîntâlnirii cu publicul de aici, un public cald și dornic să vadă teatru.

Bucuria zilei însă a fost și mai mare când, în sala de numai 60 de locuri, a intrat o doamnă și s-a așezat discret undeva în rândul 2. La prima vedere am crezut ca este doamna Președinte Maia Sandu. Dar imediat mi-am revenit și mi-am dat seama că nu avea cum. Fără SPP, fără tam tam, fără să se facă mare eveniment mediatic… nu, n-are cum. Doar că ce să vezi, doamna discretă din rândul 2 era chiar președinta Maia Sandu care și-a cumparat bilet. Am fost invidios pe colegii mei din Basarabia că au norocul ăsta. Să aibă un asemenea președinte. Mâine voi înainta cererea de cetățenie, așa că sunt fericit să vă anunț că eu sunt mândru de președintele meu. Mulțumesc, Elena Frunze Hatman, Anatol Durbală, Sorin Militaru”, a scris actorul Marius Manole pe pagina sa de facebook, alături de o poză pe care a reușit să o facă cu Maia Sandu, la sfârșitul spectacolului.

Marius Manole își dorește cetățenia Republicii Moldova și anunță că a depus o cerere în acest scop. Actorul român este născut la Iași, iar în prezent activează la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București.

Marius Manole are mai multe colaborări cu alte teatre din România, dar și din Republica Moldova. Actorul de 44 ani a obținut o mulțime de premii la nivel național, iar la Chișinău a pus în scenă alături de Anatol Durbală piesa „Eu sunt vântul” de Jon Fosse în regia cunoscutului regizor român, Sorin Militaru.

Piesa este o premieră pentru teatrul „Alexei Mateevici” și a fost prezentată pentru prima dată în cadrul Reuniunii teatrelor naţionale româneşti.

Mai jos, alte câteva imagini din culisele teatrului publicate pe pagina de facebook a teatrului ,,Alexei Mateevici”:

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare, interior şi text care spune „ေ GIOU LONDO DAYS SOUTHWANS HWARS STATION”
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi interior

Un copac a căzut peste mașina unei familii. Copilul a murit, părinții la spital

Accidentul a avut loc sâmbătă, 4 februarie, la intrarea în Reșița, România, după ce un copac a căzut peste autoturismul în care copilul se afla împreună cu familia, informează Opinia Timişoarei.

Un copac a căzut peste mașina unei familii. Copilul a murit, părinții la spital

Maşina care se afla în mers a fost distrusă de copacul rupt de vântul puternic, potrivit sursei citate. Băiatul rănit, în vârstă de 14 ani, a fost transportat de urgenţă la spital. Ulterior, acesta a decedat.

„În această după-amiază, la ora 16:20, polițiști de la Poliția Municipiului Reșița au fost sesizați despre faptul că în zona Minda un copac a căzut peste un autoturism.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 43 de ani conducea un autoturism, pe DJ 582, din direcția Cuptoare către Reșița, peste autoturismul condus de acesta a căzut un copac.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unui minor de 14 ani, care a fost transportat de urgență la spital. La orele 18:10 a fost declarat decesul baiatului.

În acest moment polițiștii efectuează cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment”, au transmis autorităţile.

Un avion de luptă al SUA a doborât balonul spion chinezesc, deasupra Oceanului Atlantic

Statele Unite au doborât, sâmbătă, balonul chinezesc care a intrat în spaţiul aerian al țării. Dispozitivul a căzut în apropierea coastei Carolinei de Sud, potrivit Fox News.

Balon

Balonul chinezesc, despre care Pentagonul susţine că este un balon „spion”, a fost doborât de un avion de luptă al armatei americane, deasupra Oceanului Atlantic.

Anterior, preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite se vor „ocupa” de balonul chinez, fără a da mai multe detalii.

„Ne vom ocupa de aceasta”, a spus Biden, căruia i s-a cerut să reacţioneze la acest caz, care a provocat o răceală în relaţiile dintre Washington şi Beijing precum şi amânarea unei vizite a şefului diplomaţiei americane Antony Blinken în China.

Iar traficul aerian a fost suspendat pe trei aeroporturi din sud-estul Statelor Unite ca măsură de „securitate naţională”, a anunţat sâmbătă Autoritatea americană de reglementare a aviaţiei civile (FAA).

„FAA a suspendat plecările şi sosirile pe Aeroportul Wilmington (Carolina de Nord), Aeroportul Internaţional Myrtle Beach şi Aeroportul Internaţional Charleston (Carolina de Sud) în cadrul unei măsuri de securitate naţională luate de Departamentul american al Apărării”, a indicat FAA într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Înițial, americanii au decis să nu doboare balonul din cauza riscurilor pe care le prezintă posibilele resturi pentru oamenii de la sol, așteptând ca dispozitivul să ajungă deasupra Oceanului.

Beijingul a recunoscut că este într-adevăr un dispozitiv venit din China, dar a dat asigurări că este o „aeronavă civilă, folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice”.

Aparatul ar fi „deviat de la traiectoria sa”, a adăugat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, exprimând „regretele” ţării sale pentru această încălcare „involuntară” a spaţiului aerian american.

Balonul a zburat în special peste statul Montana (vest), unde se află silozuri cu rachete nucleare, înainte de a se deplasa spre est.

sursa

Operațiune mixtă a medicilor și salvatorilor. O femeie a fost transportată de urgență din Polonia în Republica Moldova

O femeie, cetățeană a Republicii Moldova, a fost transportată de urgență din Polonia în R.Moldova cu echipajul SMURD. Femeia, în vârstă de 54 de ani, suferise în urma unui accident rutier și avea nevoie de îngrijiri medicale. Operațiunea transfrontalieră a fost efectuată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu lucrătorii medicali ai Institutului de Medicină Urgentă.

Femeia a fost stabilizată inițial de medicii din Polonia și spitalizată în orașul Ostrow Mazowecka.

Ulterior, în urma comunicării între autoritățile medicale din R.Moldova și Polonia s-a luat decizia ca femeia să fie adusă la Institutul de Medicină Urgentă  pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Astfel, echipajul mixt de medici și paramedici a transportat în siguranță pacienta la Chișinău prin intermediul unei ambulanțe SMURD de terapie intensivă mobilă.

Pe parcursul drumului, femeia nu a suportat complicații fiind permanent monitorizată. 

Potrivit IGSU aceasta este a doua misiune terestră transfrontalieră SMURD realizată pentru cetățenii din țara noastră.

Creșterea economiei germane în trimestrul al treilea surprinde pozitiv și alimentează speranțele că recesiunea nu va fi atât de dură
Articolul anterior
O rusoaică a fost abandonată de părinții săi din Rusia, pentru că a ajutat la reconstrucția locuințelor din Ucraina
Articolul următor