Maia Sandu va avea o întrevedere cu Emmanuel Macron, la Paris

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 3-4 februarie curent o vizită oficială la Paris, pentru a da un nou impuls relațiilor politice, economice și culturale între Republica Moldova și Franța. În cadrul acesteia, șefa statului va avea o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

De asemenea, la Paris, Maia Sandu se va întâlni cu o serie de oficiali de rang înalt ai statului Francez, după cum urmează:

  • Gérard Larcher, președintele Senatului Republicii Franceze și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din Senat;
  • Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale și membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale;
  • Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe;
  • Amélie de Montchalin, ministru pentru Transformare și Serviciu Public;
  • Louise Mushikiwabo, secretar general al Francofoniei;
  • Întrevedere cu conducerea Mouvement des Entreprises de France (MEDEF), cea mai mare asociație patronală din Franța, și cu reprezentanți ai businessului francez.

Din delegația oficială care va merge în Franța mai fac parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe; Sorina Ștefîrță, consilier pentru comunicare publică, purtător de cuvânt; Vasile Popa, șef-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat.

Bebelușul din Suceava, internat în stare gravă după botez, a murit
Articolul anterior
Profesorul care a dezvoltat primul test rapid pentru Covid s-a stins la 51 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante