MAIB donează 500.000 lei spitalului “Toma Ciorbă” pentru a susţine lupta cu Covid-19

Moldova Agroindbank împărtăşeşte convingerea că suntem MAIBuni în eforturi comune şi că inclusiv o situaţie precum este cea cauzată de COVID-19 constituie un catalizator care să unească întreaga societate şi să ne mobilizeze la fapte bune.

separator
MAIB a decis să doneze suma de 500 000 lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Suma va fi direcționată pentru susținerea materială a personalului medical implicat în lupta împotriva COVID-19, dar și pentru achiziția aparatajului medical vital şi consumabilelor necesare. Prin acest gest, ne manifestăm preţuirea specială pentru munca personalului medical din Republica Moldova, cei care astăzi sunt la propriu pe baricade.

„Solidaritatea este cauza care contează cu adevărat pentru societate în astfel de momente. Împreună cu echipa de management, Moldova Agroindbank a decis să direcţioneze acest suport financiar Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”, una dintre instituțiile medicale în prima linie de luptă pentru sănătatea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Stimaţi lucrători medicali, vă mulţumim pentru profesionalism, dedicare şi pentru că şi-n aceste circumstanţe demonstraţi prin propriul exemplu că dincolo de profesionişti, dincolo de problemele sistemului, aveţi o inimă cât galactica de mare, dedicându-vă totalmente pentru a restabili starea de sănătate a fiecărui pacient! Apreciem maniera responsabilă în care staţi la straja sănătăţii şi îngrijiţi persoanele dragi nouă – cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele MAIB.

„Pentru că ne pasă” – este mesajul comunicat de Moldova Agroindbank de la primele semne ale răspândirii COVID-19.

„Pentru că apreciem” – este mesajul pe care îl adresează astăzi echipa MAIB în mod special medicilor, asistenţilor, infermierilor, întregului personal care lucrează în clinici şi spitale pentru a salva vieţi omeneşti!

Întreaga echipă MAIB este convinsă că prin responsabilitate şi spirit civic vom depăşi pericolul provocat de COVID-19, devenind mai puternici, mai empatici, mai buni. De aceea, îndemnăm, inclusiv prin acest gest, sectorul privat să se implice, să susțină, să facă diferența! Împreună – mai puternici în lupta cu COVID-19!

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Un avion a pictat, pe cerul Chișinăului, mesajul ,,Stai Acasă”
Articolul anterior
UNICEF: Soluții digitale gratuite pentru a susține educația la distanță pe timpul închiderii școlilor ca urmare a COVID-19
Articolul următor