Majorarea numărului buletinelor de vot și oferirea posibilității cetățenilor din diaspora de a vota două zile consecutiv

Deputații Fracțiunii Platforma DA, Vasile Năstase și Dinu Plîngău, propun introducerea unor modificări în Codul Electoral al R. Moldova pentru a oferi posibilitatea tuturor moldovenilor să-și exercite dreptul la vot.

separator

Este vorba despre majorarea numărului buletinelor de vot de la secțiile de votare deschise în străinătate de la 5.000 la 10.000, introducerea unui sistem electronic de vot și exprimarea dreptului constituțional timp de două zile consecutiv, transmite Zdg.md.

„Noi suntem într-o etapă de criză pandemică. Proiectul nostru are drept scop în primul rând de a minimaliza riscul cetățenilor de a se îmbolnăvi cu COVID-19. În acest sens, propunerea noastră e să introducem anumite modificări în Codul Electoral. Aceste propuneri au fost făcute încă de la începutul pandemiei”, a declarat deputatul Dinu Plîngău.

Potrivit acestuia, majorarea numărului buletinelor de vot și oferirea posibilității cetățenilor din diaspora de a vota două zile consecutiv, pe lângă faptul că va garanta dreptul la vot, va reduce și riscul de contaminare cu noul coronavirus.

5 metode sănătoase de a gestiona stresul
Articolul anterior
Republica franceză, mesaj de felicitare pentru Maia Sandu: Vom ajuta Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante